Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski prijevod romana "Sjećanje na moje tužne kurve" kolumbijskoga nobelovca Gabriela Garcie Marqueza objavila je zagrebačka izdavačka kuća V.B.Z.


Riječ je o posljednjem autorovom objavljenom romanu (108 str.) koji je u originalnom, španjolskom izdanju tiskan 2004., a sada se prvi put pojavljuje u prijevodu Željke Somun.

Vezani članci Naslovnica knjige Nježni ratnik Knjiga "Nježni ratnik" klasična je povijesna romansa jedne od najprodavanijih autorica New York Timesa Naslovnice knjige Anatomija jednog skandala Sudska drama "Anatomija jednog skandala" napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona

"Sjećanje na moje tužne kurve" prikazuje život ostarjeloga mušičavog samca. On sam ispričat će nam kako je za sve svoje seksualne pustolovine u zamjenu uvijek dao ponešto novca, ali nikada nije pomišljao da će na taj način pronaći istinsku ljubav, piše u bilješci o romanu izdavač.

Gabriel Garcia Marquez (1927.) dobio je Nobelovu nagradu za
književnost 1982. i jedan od najvažnijih živućih pisaca. Autor je
zanimljvih i nezaobilaznih knjiga, od koji je najpoznatiji roman "Sto godina samoće" .

V.B.Z.-ova bibloteka "Sabrana djela Gabriel Garc?a Marquez" uključuje i autorove knjige koje su prvi put prevedene na hrvatski, poput romana "Pustolovina Miguela Liittina" i autorovih memoara "Živjeti da bi se pripovijedalo". Biblioteku uređuje Nenad Rizvanović.