Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, potpisao je 'antidiskriminacijski' zakon kojim se praktički zabranjuje upotreba riječi 'majka, otac, suprug i supruga', tj. sve što bi se moglo protumačiti kao negativno prema homoseksualnosti.


Schwarzenegger je prošli vikend održao obećanje i ponovno stavio veto na zakon kojim se dozvoljavaju 'gay brakovi'. No, potpisao je drugi, koji mnogi već nazivaju 'promicanjem homoseksualizma u školama', a čija je 'sponzorica' bila demokratska zastupnica u Kongresu, Sheila Kuehl, inače prva zastupnica koja se deklarirala kao lezbijka. 

Vezani članci Žrtva obiteljskog nasilja - 2 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..." Što bi donijela neradna nedjelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vodi li država računa o plaćanju onih koji moraju raditi nedjeljom?

Naime, u zakonu koji je odobrio Arnie, stoji kako se u državnim  školama zabranjuje sve što bi moglo biti protumačeno kao negativno prema drugim alternativnim životnim izborima, posebice što se tiče seksualne orijentacije. 

"Taj je zakon napisan tako da promovira homoseksualnost. Dakle, smiješno je reći kako je antidiskriminacijski kada je u svakom pogledu diskriminacijski prema svim heteroseksualcima. To je udar na školstvo u Kaliforniji", rekao je Ron Prentice, čelnik Kalifornijskog obiteljskog vijeća. 

"Te navodno državne ustanove više nisu sigurno okruženje za djecu. Novi zakon će i djecu od pet godina izložiti homoseksualizmu, biseksualizmi i transseksualizmu iako se tome protive roditelji, učitelji, pa čak i školski odbori", dodao je. 

U Međunarodnoj organizaciji za promociju obitelji pak kažu kako obiteljima u Kaliforniji ne preostaje ništa drugo nego ispisati djecu iz državnih škola, pa ih pozivaju da to i učine. 

"To će dovesti do toga da se riječi poput 'majka i otac' te 'suprug i supruga' više neće moći korisititi jer prema tom zakonu sugeriraju da je heteroseksualnost normalna stvar. Iako ona to i jest, čak i u Kaliforniji", komentirao je Allan Carlson iz te udruge.

Učitelji i učenici koji se protive istospolnim brakovima, koji smatraju da homoseksualnost nije prirodna, koji se ne slažu s operacijama promjene spola ili nešto slično, moći će biti kažnjeni za 'maltretiranje'. Novi zakon čak dopušta da muški učenici koriste ženske svačionice i ormariće i obrnuto, ako se izjasne da su nekog drugog seksualnog opredjeljenja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju