Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski kuhari odlučili su se okušati u pripremi vrlo neobičnih jela – od životinjskih penisa, testisa i fetusa. Čini se da su u tome vrlo uspješni jer specijalizirani restoran Guolizhuang u kojem se pripremaju ima vrlo dobru posjećenost.


Novinar BBC-a pokušao je opisati svoj prvi susret s jelom pripremljenim od psećeg penisa.

Vezani članci Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani" Slika nije dostupna Muškarac uletio u restoran, uzeo nož i odrezao si penis!

'Konobarica je pred mene stavilo tanjur u kojem je bilo nešto sivo i svjetlucavo, zatim je rekla: To je ruski pas. Veliki pas, rekao sam. Da, Veliki pseći penis, odgovorila mi je', ispričao je novinar.

Kaže da nakon toga više i nije bio gladan iako se osoblje restorana Guolizhuang u Pekingu zaista potrudilo da mu udovolji s raznim jelima.

No, kako su specijalizirani, uz pseći penis su mu poslužili i pseće testise, te penise magarca, zmije, za koje tvrde da su iznimno potentne, čak svaka ima po dva penisa, ovce, konja i tuljana.

Poslužuju i penis tigra, no ukoliko ga Kinezi odluče naručiti, to moraju učiniti nekoliko mjeseci unaprijed i za njega izdvojiti pozamašnu svotu – 3.000 funti.


Jela od penisa postala su veliki hit u kineskim kuhinjama. U restoranima koji ih poslužuju česti su gosti vladini dužnosnici i imućni poslovni ljudi.


'Uz penis se ne pije alkohol, tako da ovdje ne služimo puno alkohola', rekla je nutricionistica restorana, ali novinaru je ponudila koktel od votke i krvi jelena.

U restoranu Guolizhuang poslužuje se i fetus jelena. Kineski nutricionisti kažu da je dobar za kožu.


Jelovnik restorana osmislio je 81-godišnji šef kuhinje Guo. Istraživao je utjecaj životinjskog mesa na čovjeka i otkrio da psi imaju malo kolestreola i da su dobri za liječenje svih vrsta lakših bolesti.