Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novorođena danska princeza čvrsto je spavala tijekom svog prvog pojavljivanja u javnosti dok su je njezini roditelji, princ prijestolonasljednik Frederik i princeza Mary, pokazivali novinarima.


'Ona je jako dobra svojoj mami', rekla je princeza Mary o svojoj kćeri rođenoj u subotu.

Vezani članci Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora Šeik Rašid Al Maktoum sa četiri kćeri (Foto: AFP) Princezu nitko nije vidio već tri godine, a sada se javila i tvrdi da je zatočena, uopće ne vidi sunce

Mary je obgrlila svoju novorođenu djevojčicu, koja je imala bijelu kapicu i bila je umotana u dekicu, dok je kraljevska obitelj izlazila iz kopenhaške Sveučilišne bolnice.

U danskoj kraljevskoj obitelji ovo je prva djevojčica rođena nakon 1946. godine.

Mala princeza, kojoj još nisu nadjenuli ime, rođena je sa 3,350 grama, te je pri porodu bila duga 50 cm. Mary i Frederik imaju i osamnaestomjesečnog sina, princa Christiana.

U skladu s danskom kraljevskom tradicijom članovi kraljevske obitelji dobiju četiri imena. Danski mediji i stručnjaci za kraljevsku obitelj špekuliraju kako bi nova princeza mogla dobiti ime po kraljici Margrethe, Frederikovoj majci, njegovoj baki po majci Ingrid koja je umrla 2000. i Marynoj majci Henrietti.