Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosječan Britanac provede u prosjeku šest mjeseci svog života požudno promatrajući žene, navodi tvrtka "Buy Specs 4 Less" koja se bavi prodajom naočala.


Naime, dok su prodavači svojim mušterijama gledali u oči, oči kupaca su šarale po raznim drugim mjestima.

Vezani članci On i ona Njezina i njegova strana: Cure usporedile noćne ormariće pa otkrile zanimljive sličnosti Cure i dečki Cure i dečki su nebo i zemlja, a ove fotografije najbolje pokazuju razlike

Prema rezultatima njihova promatranja muškaraca i žena prilikom kupovine, prosječan muškarac svakodnevno pogleda osam žena i na svakoj "provede" dvije minute, najviše na grudima, a zatim na stražnjici i nogama.

Iako se ne radi o znanstvenom istraživanju, većina će se muškaraca složiti da rezultati nisu daleko od istine, a najhrabriji će bez oklijevanja i lažnog srama priznati da će se na odmjeravanje dobrog komada (pogotovo dekoltea) odlučiti kad god im se za to pruži prilika.

''Zašto?'' pitat će neke žene te još jednom superiorno zaključiti kako muškarce, unatoč svem njihovu trudu, i dalje zaobilazi evolucija.

E pa, drage moje, prije nego nastavite s osuđivanjem, moramo vas upozoriti da isti trend, iako ne toliko izražen, postoji i kod žena. Naime, prema istom istraživanju, žena u prosjeku odmjeri dva muškarca na dan, što potraje po 90 sekundi.

Žene kod mušakarca prvo gledaju oči, ali odmah potom bace i 'brzinski' pogled na stražnjicu. Pritom će žene biti suptilnije te ćete ih rijetko vidjeti kako okreću glavu, zvižde, plaze jezik i dobacuju za muškarcem - bez obzira na njegove adute.

Mudra će žena dojmove zadržati za sebe i time izbjeći nepotrebne rasprave s uvrijeđenim partnerom. Dovoljan razlog zašto bismo trebali više učiti jedni od drugih, zar ne?