Nalaze ih pred vratima, pred poštanskim uredima usred noći, ali nitko za sada nije riješio tajnu kamenih glava na sjeveru Engleske.


Tijekom proteklih nekoliko tjedna dvadesetak umjetničkih obrađenih kamenih glava, minijaturnih verzija kipova s Uskršnjih otoka, ostavljeno je u mirnim selima diljem sjevera Engleske, a oni koji su ih primili prilično su zbunjeni i ne mogu otkriti o čemu se radi.

Vezani članci Koronavirus u Londonu Engleze nakon izlaska iz karantene čekaju stroge mjere Koronavirus u svijetu - 1 Engleska dobiva nove mjere: "Božić ne može biti normalan i daleko je do proljeća. Ali prošli smo kritičnu točku"

Svaka kamena glava visoka je 45 cm, različita je od prethodne, ali sve uz sebe nose i istu ispisanu poruku na plavoj karti: "Sjaj poput zvijezde, je li ljubav manje sjaji izdaleka?", a uz to ispisana je i riječ "paradoks". 

Mike i Valerie Hoyes, koji vode poštanski ured u gradiću Braithwellu u južnom Yorkshireu, jednog su kolovoškog jutra pronašli čak 3 glave ispred ureda. Pregledavajući snimku sigurnosne kamere, vidjeli su nepoznatog muškarca koji je ostavio kipove oko 4 sata ujutro. 

"To je zaista čudno. Pomalo izgledaju kao gargojli (groteskni likovi na gotskim građevinama). Netko se dobrano pomučio da ih napravi", rekla je gđa. Hoyes.

Za sada nema naznaka o tome tko ostavlja kamene glave i s kojim ciljem, a za sada ih je ostavljeno 20-ak.