Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za razliku od uvriježenog vjerovanja muške populacije, većina žena na Valentinovo radije od svojih zaručnika ili supruga na poklon ne bi dobila buket cvijeća, pokazalo je istraživanje.


Ukupno 69 posto muškaraca izjavilo je kako je sigurno da se njihove drage 14. veljače, na Valentinovo vesele kad dobiju buket cvijeća, no samo svaka četvrta žena odgovorila je pozitivno na to pitanje.

Vezani članci Botanička čuda Prekrasni prizori cvijeća uljepšali im dan pa su ih odlučili podijeliti sa svima Siniša Golem - 2 Oni su višeljupci - nemaju ograničenja, a sve žene znaju jedna za drugu: ''Nađem muškarca i kažem mu - ti si super za moju Kiki''

Više od 90 posto žena radije bi od svojih odabranika dobilo drukčije poklone - u rasponu od čokoladnih bombonijera do prosidbe. Mnoge žene bukete cvijeća smatraju nepraktičnima i preskupima.

Oko 400 muškaraca i žena sudjelovalo je u istraživanju što ga je provela honkonška grupa za očuvanje okoliša "Green Sense" koja upozorava sugrađane da poklanjanje rezanog cvijeća na Valentinovo, a tada je prodaja obično najveća, nanosi veliku štetu okolišu te predlažu kupovinu trajnica u teglama.