Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedužna fotografija djeteta koje sisa žensku dojku, objavljena na naslovnici američkog časopisa za majke, izazvala je osudu mnogobrojnih čitatelja koji su je ocijenili odvratnom i šokantnom.


Nakon što je u kolovoškom broju objavio naslovnicu s fotografijom dojenčeta časopis "Babytalk" primio je 5000 pisama s porukama "užasnuta sam", "šokirana sam golemom dojkom na naslovnici", ili "gadi mi se vidjeti bebu ovješenu o bradavicu majke" ili "morala sam otrgnuti naslovnicu kako se takvo što ne bi povlačilo po kući".

Vezani članci Slika nije dostupna Video: Britney na plesnoj probi ispale grudi Slika nije dostupna Foto: Paris pokazala grudi

Fotografija je trebala ilustrirati članak o sporu u Sjedinjenim
Državama o praksi dojenja u javnosti. Prema ispitivanju javnog mnijenja 57 posto ispitanih žena protivi se dojenju u javnosti, a 72 posto ocjenjuje "neprimjerenim" da televizijski program prikazuje žene kako doje dijete.

- Kad je riječ o puritanizmu u SAD-u postoji stvarna podjela, kazala je glavna urednica časopisa "Babytalk" Lisa Moran koja se čudi kako to da mnogi časopisi bez problema objavljuju snimke golih grudi slavnih ličnosti a kad je riječ o dojenju mnogim je Amerikancima neugodno.

Babytalk prvi je časopis koji je pokušao razbiti tabu objavljujući snimku na naslovnici, no unatoč salvi kritika, redakcija kani ponoviti taj korak.

- Svi kažu da je dojenje zdravo za dijete, a u stvari takva praksa
uživa malu potporu, ističe Moran.

Prije dvije godine obnažna dojka pjevačice Janet Jackson tijekom izravnog televizijskog prijenosa izazvala je snažne reakcije gledatelja koji su poslali 1,5 milijuna pritužbi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju