Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozači i vozačice u Torreonu na sjeveru Meksika koji se budu šminkali ili brijali tijekom vožnje ubuduće će platiti kaznu, jer gradske vlasti namjeravaju smanjiti broj prometnih nesreća.


Šminkanje ili brijanje električnim brijaćim aparatom za vrijeme vožnje u Torreonu, biti će kažnjavano sa 346 pesosa (oko 200 kuna), objavili su meksički mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Ova žena je obrijala svoje lice - Pogledajte i zašto je to učinila Slika nije dostupna 'Nadam se da će me zvati za brijanje brkova i brade'

Osim povećanih kazni za uobičajene prekršaje kao što je vožnja pod utjecajem alkohola i droge, nepoštivanje ograničenja brzine i razgovor mobitelom bez "hands free" uređaja, uvode se i kazne za bacanje smeća kroz prozor i vožnju s drugom osobom ili životinjom u krilu.

Gradske vlasti širom Meksika uvode strože propise pošto vozači redovno ignoriraju crveno svjetlo na semaforu, jure, voze pijani i sa djecom na prednjim sjedalima, kućnim ljubimcima u krilu ili prevoze putnike u teretnom dijelu kamioneta.