Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naša najpopularnija pjevačica Severina 15. ožujka bila je na obavijesnom razgovoru u PU zagrebačkoj na zahtjev slovenskog Interpola, i to zbog optužbi za financijsku prijevaru koje je protiv nje iznijela Lidija Pogačar, vlasnica kluba Faraon na Bledu. Severina je cijeli slučaj komentirala za Dnevnik.hr.


Podsjetimo, Severina je u Bledu imala zakazan nastup u studenome 2002., uoči koncerta plaćeno joj je 25 posto dogovorena honorara (1250 eura), no pjevačica te večeri nije nastupila jer je prostor bio neadekvatan za održavanje koncerta.

Vezani članci Igor Kojić, Severina, Željko Joksimović i Jovana Joksimović Severina javno prozvala suprugu Željka Joksimovića? "Objavila je moje gole fotke, a djeca su nam se igrala zajedno" Severina Severina pokazala s kim se druži u zadnje vrijeme, obožavatelji oduševljeni: "Dobar ti je taj frajer!"

Jedan od uvjeta bio je uplata cjelokupnog honorara pet dana prije nastupa, a uplaćeno je samo 25 posto. Bez obzira na to, Severina se uputila na koncert na Bledu, ali kad je stigla, vidjelo se da organizatori nisu osigurali uvjete da se koncert održi i on je otkazan. Iz isplaćenih 25 posto podmireni su troškovi benda i dolaska u Bled. 

Severina je cijeli slučaj komentirala za Dnevnik.hr.

"Čudno mi je što me netko tuži za koncert koji se desio prije četiri godine, a da prije podnošenja tužbe nije pokušao kontaktirati niti mene niti mog managera. Danas sam dobila potvrdu o čemu se zapravo radi".

"Naime, moj je manager prošli tjedan bio u Ljubljani i razgovarao je s gospođom Lidijom Pogačar i s njenim odvjetnikom koji su podigli tužbu. Na upit što gospođa zapravo želi, rečeno mu je da traži 5000 eura i ako se plati taj iznos da će potpisati izjavu u kojoj će navesti da je došlo do zabune. Danas je odvjetnika gospođe Pogačar nazvao moj odvjetnik kako bi provjerio s kojim se razlogom traži navedeni iznos od 5000 eura i pri tom mu je rečeno da to više nije 5000 nego 8000 eura."

"Ja naime, ne mislim platiti niti 5 niti 8, niti ako će sutra tražiti 10 ili 20, jer sam ja ta koja je u ovom slučaju prevarena. Mojoj tadašnjoj managerici Lidiji Samarđiji je rečeno da su tamo svirale sve najveće zvijezde s ovih prostora i da su uvjeti za održavanje koncerta odlični, što je bila čista laž. Klub nije imao uvjete za nastup uživo sa bendom, jer nije bilo niti pozornice, a prostor koji je predviđen za smještaj izvođača je bio premali da bi u njega svi mogli stati."

"Iako sam se na Bled uputila u dobroj volji održati koncert, a na preporuku svojih tehničara koji su mi rekli da je i struja u klubu preslaba te uvidjevši da se stvarno nemamo gdje smjestiti, koncert je otkazan, na što sam imala puno pravo."

"Time je meni bila nanesena šteta, jer sam umjesto nastupa imala otkazan koncert. A sa avansom koji mi je bio ulaćen i to ne u cijelosti, kao što je po ugovoru trebao biti, platila sam najam ozvučenja, rasvjete i troškove puta mog benda", izjavila je Serverina za Dnevnik.hr.