Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Justin Timberlake ima najviše razloga za slavlje na ovogodišnjoj dodjeli MTV-jevih glazbenih nagrada u Europi jer je jučer navečer u kongresnom Bella centru u Kopenhagenu proglašen najboljim muškim izvođacem i najvećom pop zvijezdom u 2006. godini.


Poznati glazbenik bio je ujedno domaćin i voditelj 13. svečanosti dodjele MTV-jevih nagrada za najbolja glazbena i video dostignuća u ovoj godini.

Vezani članci Slika nije dostupna Prijatelji životinja: Gaga je nepotrebno provocirala! Slika nije dostupna Sa šniclom na glavi Lady Gaga trijumfirala na MTV Awardsu

Red Hot Chili Peppers bili su nominirani u najviše kategorija,
četiri, no osvojili su samo nagradu za najbolji album ("Stadium Arcadium").

Christina Aguilera proglašena je najboljom u kategoriji izvođačica u oštroj konkurenciji pjevačica poput Madonne i Shakire.

Najbolji je bend Depeche Mode a Kanye West najbolji je hip hoper. Nagrada za najboljeg alternativnog izvodača dobila je skupina Muse.

Rihanna je najbolja u kategoriji ritam i blues, The Killers kategoriji rock. Gnarls Barkley odnio je nagradu za najbolju pjesmu ("Crazy") a Justice Vs Simian za najbolji video ("We Are Your Friends")

Glazbeni spektakl u Bella Centru okupio je oko 3.000 gostiju. Danci i mnogobrojni gosti mogli su pratiti izravni prijenos dodjele nagrada na velikim ekranima na trgu ispred gradske vijećnice. 

U programu na otvorenom sudjelovala su mnogobrojna poznata glazbena imena poput The Killersa , Keane, Snoop Dogga.

Ovogodišnju dodjelu glazbenih nagrada MTV-a, procjenjuju
organizatori, moglo je pratiti više od milijardu i četiristo milijuna gledatelja širom svijeta.