Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film "Čovjek. Cesta. Rijeka", brazilskog eksperimentalnog redatelja Marcellvsa L.-a, dobitnik je Grand Prixa 3. One Take Film Festivala (OTFF).


U konkurenciji je bilo 29 filmova, a Ocjenjivački sud, u sastavu Silvestar Kolbas, Pjer Žalica i laureat One Take Film Festivala 2004. Ben Harris, u obrazloženju dodjele Grand Prixa filmu "Čovjek. Cesta. Rijeka" navodi kako "Marcellvs najbolje prezentira formu jednog kadra kao neodjeljiv i nezamjenjiv dio filmskog izraza i sadržaja".

Vezani članci Cijepljenje Srušio se za vrijeme cijepljenja, a internet ga već prozvao najgorim glumcem na svijetu Selfi (Foto: Screenshot/YouTube) Majka priroda ne mari za pokušaje seksi selfija, ali ima dobar smisao za humor

Na Festivalu, održanom od 17. do 19. studenoga u kinima "Tuškanac", "Europa" i "Grič", prikazan je i popratni program s temom filmskog omnibusa.

Posebna zanimljivost bilo je i gostovanje filmskog redatelja i
direktora fotografije Christophera Doylea, koji se predstavio
retrospektivom najuspješnijih filmova i izložbom fotografija koja se u Gliptoteci može razgledati do 29. studenoga.

Na dosadašnja tri festivala, koji se od 2004. održava bijenalno, prikazano je ukupno 88 filmova. 

Ovogodišnji broj pristiglih radova pokazuje vitalnost te jedinstvene filmske forme, koja zbog dobrovoljno nametnutog ograničenja zahtijeva disciplinu i autora i gledatelja.