Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski redatelj i producent Luc Besson dobio je odobrenje za izgradnju Filmskog grada u pariškom predgrađu Saint-Denis.


Besson je dobio dozvolu za izgradnju kompleksa s 9 studija koji će stajati 130 milijuna eura, a nalazit će se na mjestu dviju nekadašnjih električnih centrala na obali Seine.

Vezani članci Gradonačelnik Bandić nakratko došao u Kino SC gdje se premijerno prikazuje dokumentarni film Kumek - 2 Juričan o dolasku Bandića na premijeru Kumeka: "Žao mi je što niste vidjeli taj antologijski ulaz, mislio sam da će se taj djedica srušiti, bio sam potresen" Slika nije dostupna Luc Besson u Dnevniku Nove TV

Bessonov Filmski grad prostirat će se na 6,5 hektara, a u njemu će se,osim studija, nalaziti i ateljei za scenografiju, kostime, zelene površine i parking. Produkcijske kuće biti će smještene u 30.000 kvadrata kancelarijskog prostora.

Jedna od dvije bivše centrale iz 1933., u kojoj je Besson snimio scene za filmove "Nikita" i "Leon", će se obnoviti, a neke od prostorija u njoj će se adaptirati u hodnike i restorane.

Radovi će trajati između 18 i 24 mjeseca.

Redatelj "Velikog plavetnila" i "Petog elementa" u Parizu će 29. studenog premijerno redstaviti svoj novi animirano-igrani film "Arthur u zemlji Minimoya". Hrvatska premijera je 28. prosinca.