Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Seattleu će se u petak na gala-svečanosti u poznatoj zgradi Space Needle okupiti filmske ekipe koje su sudjelovale u snimanju znanstveno-fantastične serije "Zvjezdane staze" te će zajedno s obožavateljima obilježiti četrdesetu obljetnicu emitiranja popularne serije i njezinih nastavaka.


Među slavnim gostima koji će prisustvovati trodnevnom događaju bit će Walter Koenig, Michelle Nichols i George Takei iz prvih serija. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Darth Vader protiv Jean-Luc Picarda Slika nije dostupna George Takei stupio u brak sa svojim dugogodišnjim partnerom

Oni će se pridružiti Jonathanu Frakesu i Marini Sirtis iz nastavka "Zvjezdanih staza: Sljedeća generacija" te udovici autora jednog dijela serije Genea Roddenberrya, Majel. 

Prva epizoda serije koja je postala popularna diljem svijeta prikazana je u Sjedinjenim Državama 8. rujna 1966.

Istodobno će u Seattleu početi i zanimljiva konferencija koju
sponzorira interaktivni muzički muzej Experience Music Project, a nalazi se pokraj Space Needlea. Njegov je osnivač i pokrovitelj suosnivač Microsofta, Paul Allen.

Na velikoj svečanosti u Seattleu brojne će goste zabavljati bend Klingonaca, a u Muzeju znanstvene fantastike koji je sponzor gala večeri, bit će dodijeljene prigodne nagrade.

Na službenim internetskim stranicama konferencije pisac znanstvene fantastike Arthur C. Clarke je odao počast Roddenberryju i univerzumu što ga je stvorio. 

- Tijekom niza godina sofisticiranost priča i posebni efekti neprestano su se poboljšavali. No Zvjezdane staze zadržale su svoje temeljne vrijednosti koje su još uvijek vrlo potrebne u našem žalosno podijeljenom svijetu prepunom međusobnih
nesuglasica i svađa, zapisao je među ostalim Clarke.

Do sada je paralelno sa serijama snimljeno i deset cjelovečernjih filmova inspiriranih serijom, a u pripremi je jedanaesti koji će režirati JJ Abrams, poznat po serijama "Izgubljeni" i "Alias".