Multisenzorna izložba Put oko svijeta u pola sata u prva je tri dana privukla više od 2500 posjetitelja i na vrlo interesantan ih način provela svijetom!


Destinacije poput Damska, Indije, Japana, Nove Gvineje, Berlina, Sahare i drugih udaljenih krajeva svijeta na ovoj je izložbi, smještenoj u prostoru zagrebačke V. gimnazije, moguće doživjeti putem prekrasnih fotografija, glazbe, mirisa, okusa, biljaka i zahvaljujući različitim predmetima.

Vezani članci Izložba Ars et virtus Hrvatska – Mađarska - 3 Najveći galerijski pothvat u Zagreb donosi najstariju zastavu Hrvatske i vrijedne povijesne eksponate Slika nije dostupna Izložba 'Put oko svijeta u pola sata' zatvorila svoja vrata

Kada posjetitelj zakorači u neku od 12 zamračenih učionica/galerija on se, primjerice, pojavi na pješčanoj dini u srcu Sahare, na tepisima iz Damaska uživa u pušenju mentola iz nargile ili ipak u raskošnom naslonjaču ispija čašu vina u Veneciji.

>> Otkrijte s nama tajne Like!

Građani koji odluče krenuti na ovo putovanje ne moraju nositi uobičajene rekvizite niti popiti tabletu protiv mučnine, već tek fotografiju s nekog od svojih putovanja te njome obogatiti „Globus doživljaja“ i tako doći u priliku osvojiti vrijedna putovanja u Istambul ili Pariz.

Cijena ulaznice iznosi simboličnih 15 kn, a besplatna je za djecu u pratnji roditelja. Izložba ima i humanitarni karakter jer se kupnjom fotografija prikuplja novac za udrugu „DUH“ koja mališane s posebnim potrebama vodi na put u Lurd.
Svakoga dana održavaju se radionice, predavanja ili nastupi raličitih glazbenih i plesnih skupina.

Organizatori pozivaju građane i goste Zagreba da posjete izložbu koja je otvorena svakoga dana do 30. lipnja, od 16 do 22 sata.