Multisenzorna izložba Put oko svijeta u pola sata u prva je tri dana privukla više od 2500 posjetitelja i na vrlo interesantan ih način provela svijetom!


Destinacije poput Damska, Indije, Japana, Nove Gvineje, Berlina, Sahare i drugih udaljenih krajeva svijeta na ovoj je izložbi, smještenoj u prostoru zagrebačke V. gimnazije, moguće doživjeti putem prekrasnih fotografija, glazbe, mirisa, okusa, biljaka i zahvaljujući različitim predmetima.

Vezani članci Izložba Izložbu misli "Izlog u izradi" nastalu kao dio projekta "Ljeto iz knjigu" možete pogledati u Zagrebu od 17. veljače Slika nije dostupna 'Put oko svijeta u pola sata': Putovanje kakvo nikada niste doživjeli

Kada posjetitelj zakorači u neku od 12 zamračenih učionica/galerija on se, primjerice, pojavi na pješčanoj dini u srcu Sahare, na tepisima iz Damaska uživa u pušenju mentola iz nargile ili ipak u raskošnom naslonjaču ispija čašu vina u Veneciji.

>> Otkrijte s nama tajne Like!

Građani koji odluče krenuti na ovo putovanje ne moraju nositi uobičajene rekvizite niti popiti tabletu protiv mučnine, već tek fotografiju s nekog od svojih putovanja te njome obogatiti „Globus doživljaja“ i tako doći u priliku osvojiti vrijedna putovanja u Istambul ili Pariz.

Cijena ulaznice iznosi simboličnih 15 kn, a besplatna je za djecu u pratnji roditelja. Izložba ima i humanitarni karakter jer se kupnjom fotografija prikuplja novac za udrugu „DUH“ koja mališane s posebnim potrebama vodi na put u Lurd.
Svakoga dana održavaju se radionice, predavanja ili nastupi raličitih glazbenih i plesnih skupina.

Organizatori pozivaju građane i goste Zagreba da posjete izložbu koja je otvorena svakoga dana do 30. lipnja, od 16 do 22 sata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju