Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika zbog ebole

Situacija izmaknula kontroli: Dobili zapovijed da pucaju na ljude koji prelaze granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liberijski vojnici smiju pucati na sve one koji iz Sijera Leonea ilegalno pokušaju prijeći granicu

Nakon što je Liberija zatvorila granicu sa susjednom Sijerom Leoneom kako bi spriječila ulazak ebole u zemlju, liberijski vojnici dobili su novu naredbu. Vojnici stacionirani u okruzima Bomi i Grand Cape Mount imaju dopuštenje da ustrijele svakoga tko ilegalno pokuša prijeći granicu, prenio je u ponedjeljak lokalni list Daily Observer.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Slovenija postrožila prelazak granice - 2 POLICIJSKI SAT OSTAJE NA SNAZI Nakon poboljšanja epidemiološke situacije, od subote nova pravila za ulazak u Sloveniju

Naime, nakon što je granica zatvorena, pojedinci su koristeći pomoćne kanue noću prevozili ljude u zemlju. Zbog toga je zapovjednik pukovnik Eric Dennis rekao kako će vojnici "na licu mjesta ustrijeliti" svakoga tko pokuša prijeći granicu.

Ebolom zaraženo dvije tisuće ljudi

Samuel Mulbah, zapovjednik imigracijske službe Bo-Watersidea strahuje od opasnosti koja prijeti Liberiji. "Ne znamo zdravstveni status onih koje Sijera Leonci noću prevoze kanuima", izjavio je. Otkrio je i da Sijera Leonci koriste 35 različitih ilegalnih ulaza ('porozne granice') u Grand Cape Mount Country.

Zapovjednik pukovnik Eric Dennis izdao je naredbu da se 'ilegalcima' puca u noge. "Najprije trebate ispaliti hitac upozorenja. Nakon što im upucate noge, ozlijeđena osoba će shvatiti da je prekršila zakon druge zemlje", rekao je svojim vojnicima Dennis.

Inače, broj mrtvih u najvećoj ikad zabilježenoj epidemiji ebole popeo se na 1145, priopćila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija.

U Gvineji je ukupno umrlo 380 ljudi, u Liberiji 413, 348 u Sijera Leoneu i četiri u Nigeriji. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene