Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A ljeto je tek počelo

Pasje vrućine se nastavljaju: Temperature se penju i do 37 stupnjeva, spasa neće biti ni tijekom noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će i dalje biti sunčano i vruće. Kako pokazuje vremenska prognoza, temperatura će i danas iznositi iznad 30 stupnjeva, a tako će i ostati do kraja tjedna.

Danas ujutro bit će sunčano i dosta toplo. U unutrašnjosti će ujutro biti oko 20, a na Jadranu većinom između 22 i 26 stupnjeva. Uglavnom neće biti vjetra, osim na moru, gdje će puhati slab jugozapadnjak.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, ali i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 35 do 37 stupnjeva.

Slično će biti u Slavoniji i Baranji: obilje sunca i visoka temperatura, najčešće 36 ili 37 stupnjeva.

Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, ponegdje tek uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će na Jadranu iznositi između 30 i 34 stupnja. Nešto malo manje vruće bit će u gorju.

I u Dalmaciji će većinom biti sunčano i vruće. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će biti od 32 do 35 stupnjeva. U zaleđu je moguće da će lokalno biti i viša.

More se već dosta zagrijalo i temperatura se popela i do 24-26 stupnjeva, a UV indeks u cijeloj zemlji i danas je vrlo visok.

Pročitajte i ovo Denis Ćosić, ravnatelj Crvenog križa Osijek Nižu se tragedije Svake godine u Hrvatskoj od slučajnog utapanja umre čak 90 ljudi: Ovo su pravila koja kupačima u rijekama mogu spasiti život - ''Ljudi precijene svoje vještine''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utvrđuju se okolnosti VIDEO Nakon Tita na red došao i Franjo Tuđman: Pogledajte kako su vandali zašarali spomenik prvom hrvatskom predsjedniku

Većinom sunčano vrijeme u kopnenim će se krajevima nastaviti i dalje. Vrhunac toplinskog vala očekuje se u četvrtak, kad bi temperatura mjestimice mogla porasti i do 38 stupnjeva. Potom će tijekom vikenda biti manje vruće, ali i dalje će iznositi najmanje 30 stupnjeva. U petak i subotu bit će nešto nestabilnije pa postoji mogućnost za pljuskove i grmljavinu. No, ona zasad nije velika.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti sunčano i vruće. Obzirom da su noći dosta tople, efekt toplinskog vala na zdravlje i bit će jači. Naime, nemogućnost da se dobro naspavate zbog velike topline itekako može ostaviti traga. Zato učinite sve da vam i noću bude što ugodnije.

Nakon vrućih dana, nebo u mnogim krajevima nije baš čisto plavo, a razlog nije sparina. Naime, ponesena visinskim strujanjima, nad naše krajeve stigla je zamjetna količina saharskog pijeska. Obzirom da te sitne čestice dodatno raspršuju svjetlost, spektar boja koje vidimo s plavih premješta se na žućkaste nijanse, objasnio je u Dnevniku Nove TV meteorolog Darijo Brzoja.

Iz istog razloga izlasci i zalasci sunca – koji su inače narančasti, crveni i ružičasti – ovih dana mogu biti intenzivnijih boja nego inače. Ove rijetke epizode uglavnom ne štete zdravlju, no ipak se pripazite ako imate problema s dišnim sustavom. Saharskog pijeska u zraku bit će i danas i u četvrtak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene