Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GUINNESSOV REKORD

On je najranije rođeno dijete na svijetu: "Nikada nisam vidio tako malenu, a tako snažnu bebu. Bilo je nešto posebno u vezi s Curtisom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni Curtis najranije je rođena beba, potvrdila je Guinessova knjiga rekorda. Dječak rođen u Alabami u SAD-u imao je samo 420 grama kada je njegova majka rodila nakon samo 21 tjedna.

Curtis Means rođen je u Birminghamu u Alabami nakon 21 tjedna i jednog dana majčine trudnoće. Rođen je sa samo 420 grama.

Guinessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 mjeseci, postavio novi svjetski rekord, postavši najmlađa prijevremeno rođena beba na svijetu koja je preživjela.

Standardna trudnoća traje četrdesetak tjedana, što znači da se ovaj dječak rodio čak 19 tjedana ranije. Majka, Michelle Butler, prisjetila se kako je u bolnicu došla navečer na Dan nezavisnosti. Idućeg dana na svijet je donijela blizance Curtisa i C'Asyu, koja je preminula dan kasnije.

Curtisu su dali jedan posto šanse za preživljavanje, no on je ipak pobijedio. Nakon tri mjeseca skinut je s respiratora, a bolnicu je napustio u travnju ove godine, nakon 275 dana na intenzivnoj njezi.

"Zauvijek ću pamtiti dan kada sam napokon odvela Curtisa kući", izjavila je majka malenog dječaka, javlja BBC.

Curtisu, koji ima troje starije braće i sestara, još uvijek trebaju dodatni kisik i sonda za hranjenje, ali doktori kažu da je dobrog zdravlja.

Dr. Brian Sims sa Sveučilišta Alabama u Birminghamu, koji je nadzirao porođaj, rekao je za Guinnessovu knjigu rekorda:

"Radim ovo gotovo 20 godina, ali nikad nisam vidio ovako malu bebu koja je tako snažna kao on. Bilo je nešto posebno u vezi s Curtisom".

Maleni Curtis je za 24 sata oborio rekord koji je držao Richard Hutchinson iz Wisconsina, dok je prethodni rekord punih 34 godine držala beba iz Ottawe u Kanadi, javlja BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene