Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost bijesna

FOTO Navijačica iz Teksasa pretjerala: EVO zašto je njezina Facebook stranica najomraženija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kendall Jones (19) iz Teksasa, izazvala je bijes javnosti nakon što je objavila svoje fotografije s mrtvim životinjama, od kojih su pojedine ugrožena i zaštićena vrsta.

Kendall Jones tijekom putovanja u Afriku prikupila je 'trofeje' kojima se jednostavno morala pohvaliti na Facebooku. Njezin ulov su ugrožene životinje.

Pročitajte i ovo Sajam lova - 4 Skup sport U Hrvatskoj nikada više lovaca: "Žica je jednim dijelom napravila probleme, no sve je više divljači" Slika nije dostupna Opljačkana Afrika Nosorozi pred izumiranjem: 'Krivolovci siluju našu zemlju'

Ona tvrdi da životinje lovi od kad je napunila 13 godina, a na svojoj stranici Kendall Takes Wild, objavljuje fotografije nasmiješene sebe s mrtvim životinjama koje je ulovila, uključujući lava, nosoroga, antilopu, leoparda, slona, zebru, vodenkonja.

Safari u Mozambiku: Vidoševićevi trofeji su slon, krokodil, bivol...

U posljednjih tjedan dana, oko 100.000 ljudi potpisalo je peticiju na Avaaz.org kojom se traži uklanjanje njezine Facebook stranice, piše International Business Times.

'Ja sam obrazovana i profesionalna stručnjakinja za okoliš. Trudim se najbolje što mogu da očuvam i zaštitim neke od ugroženih vrsta na planetu. Nije važno je li to što činiš zakonito. Ovakvim ponašanjem pridonosiš izumiranju divnih životinja. Tvoje neznanje radi osobnog zadovoljstva, meni je zastrašujuće. Ako ćeš ubijati radi zabave, fokusiraj se na štetočine ili jednostavnoj nemoj fotografije objavljivati na internetu', napisala joj je Wendy Sutton u komentarima na Facebooku.

Unatoč brojnim negativnim komentarima na njezine fotografije, Jones smatra kako ne radi ništa loše. Ona tvrdi da je konzervator i da njezin lov pomaže preživljavanju tih vrsta životinja.

'Lovci su najveći konzervatori. Mi želimo da životinjska populacija raste i napreduje', rekla je Jones. Dodaje kako lovi na mjestima na kojima 'ima previše životinja' i da se ondje njihov broj mora kontrolirati.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene