Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNAŽNO PODRHTAVANJE

VIDEO Serija jakih potresa, posljednji udario oko 4:20: U Stocu poginula djevojka, u Mostaru se urušila fasada, dio zgrada bez struje, na cestama odroni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6,1 pogodio je Bosnu i Hercegovinu kasno navečer u petak, a osjetio se i u Hrvatskoj. Kroz noć je zaredalo još nekoliko potresa, od kojih je zadnji bio oko 4:20 u subotu ujutro magnitude 4,3 prema Richteru.

U jakom potresu koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu, a osjetio se i u Dalmaciji, ozlijeđeno je više osoba. Po zadnjim informacijama, jedna je osoba preminula.

Pročitajte i ovo Potres kod Banja Luke Nema mira Tlo se ponovno treslo u susjedstvu: "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi" Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“

U Stocu je više osoba ozlijeđeno, javlja Bljesak.info. Dvadesetosmogodišnja djevojka teže je ozlijeđena kada se na obiteljsku kuću obrušilo kamenje. U teškom je stanju prevezena vozilom Hitne pomoći u mostarsku bolnicu. Nešto kasnije objavljeno je kako je nesretna djevojka preminula.

Nakon najjačeg, koji je prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu iznosio 5,6 Richtera, a prema hrvatskoj Seizmološkoj službi 6,1 Richtera, uslijedila je serija nešto slabijih potresa.

Oko tri ujutro zatresao je jedan magnitude 4,3 Richtera, a posljednji je udario jednakom snagom oko 4:20, također s epicentrom na području Stoca.

 

 

 

Lokalni mediji javljaju da se u Mostaru na cestu srušio komad fasade. Mnogi građani izašli su na ulice u panici, a stijena u Stocu je udarila u kuću.

Potres je napravio i materijalnu štetu na objektima u Čitluku. U Ljubinju su prijavljene štete na vozilima, na cesti oko Stoca zabilježeno je nekoliko odrona, u Mostaru je pao dio zida jedne ruševne zgrade i nekoliko objekata u gradu ostalo je bez struje.

U Dubrovniku je od podrhtavanja napuknuo zid u jednoj kući.

Crveni križ podsjetio je na upute kako se ponašati u slučaju potresa: 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene