Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ MINUTE U MINUTU

U Udbini još troje zaraženih, većina hrvatskih županija danas objavila dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je, prema službenim podacima Nacionalnog stožera, 1600 osoba zaraženo koronavirusom, 23 su preminule, a ozdravile su 373 osobe.

* U Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo 1600 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi problem Proboj u dva doma za starije, zaraženi gotovo svi štićenici: "To jako opterećuje bolnički sustav" Slika nije dostupna PREVENTIVNA MJERA Osmero korisnika domova za starije prebačeno u splitsku bolnicu nakon što je utvrđeno da su pozitivni na koronu

* Preminule su 23 osobe

* 373 osobe su izliječene

* Najnovije vijesti o pandemiji koronavirusa u svijetu pratite OVDJE

15:51 Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer.

15:44 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije objavio je da potvrđena jedna nova pozitivna osoba, a ukupno je dosad 35 oboljelih. Novooboljela osoba je iz Vinkovaca.

15:35 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravile su četiri osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan su dosad u toj županiji oboljele 32 osobe, a ozdravilo ih je 16.

15:03 Više nije u karanteni cijela Općina Udbina, već samo naselje Udbina, objavio je lički Stožer. Jedna oboljela osoba iz Udbine prebačena je u zagrebačku kliniku Fran Mihaljević jer joj se stanje pogoršalo, no zasad nije životno ugrožena.

Jučer su uzeta 33 brisa, od kojih su tri bila pozitivna. Nitko od djelatnika Doma za starije i nemoćne u Udbini nije pozitivan na koronavirus.

15:01 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novozaraženih od koronavisusa, pa je i dalje ukupan broj pozitivnih 98, a dvije osobe su ozdravile i sad ih je ukupno šest, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

14:54 Međimurski Stožer civilne zaštite objavio je da nema novooboljelih na tom području. U posljednjih 24 sata mjera samoizolacije određena je za 10 osoba.

14:48 U domovima umirovljenika u Sisku i Petrinji nema nijednog korisnika zaražeog koronavirusom, potvrdio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Sisačko-moslovačke županije, nakon nadzora koji je proveden u tim domovima.

Na području županije u posljednja 24 sata nema nijednog novozaraženoga, pa županija i dalje od početka epidemije bilježi 26 oboljelih.

13:30 Na području Karlovačke županije nema novooboljelih osoba. Ukupno je na području Karlovačke županije 28 osoba oboljelo, od čega ih je 5 hospitalizirano u Općoj bolnici Karlovac, 15 ih je na kućnom liječenju, a dvoje u Infektivnoj klinici u Zagrebu. Izliječene su 4 osobe, a čeka se nalaz za još jednog bolesnika koji bi trebao biti izliječen. Jedna je osoba ranije preminula.

13:13 Splitski stožer izvijestio je kako je preminulo dvoje štićenika Doma za starije u Vukovarskoj ulici. U Županiji je zabilježeno devet novih slučajeva zaraze. Više pročitajte OVDJE

12:27 Troje štićenika makarskog Doma za starije i nemoćne pozitivno je na koronavirus. Više pročitajte OVDJE

12:15 U Zagrebu je zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je na konferenciji zagrebačkog Stožera. Više pročitajte OVDJE

11:59 Nema novih slučajeva zaraze na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata. 

Danas je potvrđen i prvi slučaj izlječenja COVID-19 infekcije uzrokovane koronavirusom.

Iz koprivničke OB „Dr. Tomislav Bardek“ danas su u kućnu samoizolaciju puštena i druga dva pacijenta koja su bila hospitalizirana zbog COVID-19 infekcije. Pacijenti su dobrog zdravlja i bez simptoma te su uz liječničke upute pušteni u kućnu samoizolaciju uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera i pravila samoizolacije.

11:55 Šibensko-kninska županija izvijestila je da je jedna osoba zaražena koronavirusom u protekla 24 sata. Riječ je o pacijentu s područja Grada Drniša koji je bio na liječenju u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu na moru.

Dosad je na prostoru te županije 68 osoba oboljelo od COVID-19. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru i za sada je njihovo stanje stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

11:25 U Osječko-baranjskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna od njih je medicinska sestra. Jedna zaražena osoba je s područja Osijeka, a druga iz Čepina. U toj županiji je ukupno 105 osoba zaraženo koronavirusom.

11:05 Ni u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Ukupan broj zaraženih zaustavio se na 110.

10:43 U Udbini su još tri osobe pozitivne na koronavirus, neslužbeno doznajemo. Trenutno je ukupno osam zaraženih osoba u tom ličkom mjestašcu koje je stavljeno u karantenu. 

10:15 Na području Zadarske županije nema novih zaraženih, broj pozitivnih i dalje je 72. Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice nalazi se 8 osoba od kojih su dvije na respiratoru. Tijekom današnjeg dana očekujemo rezultate uzoraka poslanih na analizu.

U protekla 24 sata zadarska policija nije zabilježila kršenje mjera samoizolacije. 

9:47 U Istarskoj županiji nema novooboljelih, izvijestio je istarski Stožer. Izliječena je još jedna osoba s njihovog područja. U nedjelju je uzeto 12 novih uzoraka koji su dostavljeni u laboratorij u Zagrebu. 

Iako je u Istri pozitivan trend, nastavljaju s mjerama. Preduvjet normalnijeg života je stabilnost u bližem i širem okruženju, naglasili su na konferenciji za medije. Nema pacijenata s težim simptomima, a bilježe i 37 posto izliječenih pacijenata. Zadnja dva dana nije bilo kršenja samoizolacije.

9:45 Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je evidentirana ukupno 101 osoba pozitivna na koronavirus sa prebivalištem na području županije.
U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirana je 1 osoba (Krapina). Nalaze čeka 8 osoba, od kojih 6 u samoizolaciji kod kuće. Dosad su uzeti uzorci od 646 osoba, izvijestio je Stožer Krapinsko-zagorske županije.

9:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba, izvijestio je tamošnji Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar u nedjelju je na koronavirus testirano pet osoba i svi su nalazi negativni. Ukupno je 9 osoba iz te županije pozitivno na koronavirus, od čega jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a liječi seusamoizolaciji u Garešnici.

8:10 Šezdesetak osoba iz Doma za starije i nemoćne iz Vukovarske ulice u Splitu premješteno je u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj. 

8:00 Sedam osoba iz Doma za starije u Dubrovniku pozitivno je na koronavirus. Bris je uzet od 131 osobe iz tog doma, a dva nalaza bit će ponovljena. 

Zaraženo je šest korisnika te jedna njegovateljica. Svi su korisnici smješteni u Opću bolnicu Dubrovnik, a njegovateljica je u kućnoj izolaciji. 

7:30 Kod dvije korisnice koprivničkog Doma za starije i nemoćne koje su zaražene koronavirusom pogoršalo se zdravstveno stanje te su danas iz bolnice u Koprivnici prevezene u zagrebačku bolnicu Dubrava te su stavljene na respirator, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:00 U Hrvatskoj je 1600 osoba zaraženo koronavirusom, 23 su preminule, a ozdravile su 373 osobe.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene