Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zašto samo to?

Mislav Kolakušić otkrio planove: "Bit ću zastupnik u Europskom parlamentu, predsjednik Republike, premijer te ministar policije i pravosuđa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislav Kolakušić, iznenađenje izbora za Europski parlament, konačno se oglasio. Prema najavi, pred novinarima bi se ukazao u 13 sati, pred zagrebačkim Muzejom suvremene umjetnosti i najavio da ulazi u utrku za predsjednika Republike.

Mislav Kolakušić, iznenađenje izbora za Europski parlament, ukazao se prvi put od objave rezultata pred novinarima i najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima. 

"Sada kreće predsjednička kampanja, za koje ću se i ja kandidirati", rekao je Kolakušić, koji je zahvalio svojoj obitelji i tisućama volontera.

"Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore, nema drugog načina", rekao je Kolakušić. 

Zahvalio je na podršci građana, ali zatražio novu podršku na predsjedničkim izborima. Međutim, govorio je i da želi biti premijer i ujedno i ministar pravosuđa, pa su novinari zatražili da im razjasni želi li biti predsjednik ili premijer.

"Ako raspišu prijevremene parlamentarne izbore, onda ću biti premijer", rekao je Kolakušić. 

Bivši sudac, naime, tvrdi da se u slučaju spajanja ministarstava policije i pravosuđa ne radi o miješanju izvršne i zakonodavne vlasti jer se radi o ministarstvima koja su - izvršna vlast. Kaže da to, uostalom, imaju Švicarska, Norveška i Nizozemska.

Htio bi, kaže, preuzeti osobno odgovornost za najveći karcinom društva - korupciju. "Vi građani na svu sreću niste niti svjesni koji su njeni razmjeri. Kada imate informacije kojima ja raspolažem, onda vam jednostavno nije dobro. Oni su u stanju milijarde kuna našeg novca pretvoriti u prah i pepeo radi sitnih provizija", rekao je Kolakušić.

Dodao je da nijedan ministar ne može u djelo provesti svoj plan i program ako iza njega ne stoji 76 ruku. "Zbog toga moram istovremeno biti onaj koji drži 76 ruku. Ne želim imenovati druge ljude koje ću svako jutro pozivati na sastanak i onda im kao maloj djeci govoriti što bi oni trebali. To ću ja sve preuzeti. Funkciju premijera, naravno, vodit ću jer je nemoguće da čovjek prima dvije plaće. Primat ću plaću ministra pravosuđa, a premijer ću biti volonter", rekao je Kolakušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Politički analitičar za DNEVNIK.hr "Bernardić je zacementiran, i to zauvijek. Kolakušićev populizam i nebuloze očito prolaze, a HDZ se kockao i izgubio"

Pročitajte i ovo Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić (Foto: Pixell) Bez medija i izbornih stožera Medijski stručnjaci o Živom zidu i Kolakušiću: "Populizam i promotivni trik", "Ušli su u politiku, ali neke stvari nisu naučili"

Da bi se to dogodilo, potrebna mu je podrška 600 tisuća građana koje očekuje na sljedećim predsjedničkim izborima, na kojima će građani, kaže, imati popravni ispit.

S kampanjom će, kaže, krenuti odmah nakon što uđe u Europski parlament te dodaje da će u EU parlamentu biti nezavisan, a neće biti dio neke velike grupacije.

"Ovo je prvi dio jedne velike prekretnice za moju obitelj i ja sam je proveo sa svojom obitelji. Estradizacija, piće i hrana nije moja priča", rekao je Kolakušić objašnjavajući zašto nije imao izborni stožer i zašto nije javno čekao rezultate.

U EU parlamentu će, kaže, biti tek jedno ili dva zasjedanja, nakon čega će, uvjeren je, biti predsjednik Republike. "A u ta dva zasjedanja će čuti za Hrvatsku, budite sigurni", kaže Kolakušić te dodaje da sada "imaju kotače automobila". "Predsjednički izbori bit će motor i mjenjač", slikovit je bio bivši sudac, najavljući "iznimno drastične promjene", za što traži pomoć građana. 

Ovo je prvo Kolakušićevo pojavljivanje u javnosti nakon objave izbornih rezultata prema kojima je osvojio čak 68.883 glasa, što je drugi najbolji pojedinačni rezultat izbora. 

Bivši sudac zagrebačkog Trgovačkog suda ni u izbornoj noći nije imao stožer u kojem je čekao objavu rezultata niti je komunicirao s medijima. 

Aktualno Dinamova lista za prodaju: Dva najizglednija kandidata za odlazak i veliku zaradu +0 Dinamo slavi naslov prvaka (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL) Nogomet Dinamova lista za prodaju: Dva najizglednija kandidata za odlazak i veliku zaradu 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene