Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić (Foto: Pixell)
Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Članovi Živog zida odabrali su "jedinstvenu" komunikaciju, odnosno nekomunikaciju s medijima. U izbornoj noći, razočarani time kako ih mediji prate, objavili su kako "od sada borbu nastavljaju bez medija jer su im oni do sada samo odmagali". Ni oni, baš kao ni Mislav Kolakušić, nisu imali izborne stožere. Jedinstvenu komunikaciju u izbornoj noći komentirali su za DNEVNIK.hr komunikacijski stručnjaci Stjepan Malović i Gordana Vilović.


"Radi se o čistom populizmu, promotivnom triku odnosno spinu, ali i ignorantskom odnosu prema javnosti", rekao nam je komunikacijski stručnjak Stjepan Malović i dodao kako će i Živi zid i Kolakušić ubrzo promijeniti priču jer je "nemoguće isključiti klasične medije ako žele politički djelovati".

"I Živi zid i Kolakušić željeli su izazvati pozornost i u konačnici su dobili veći medijski prostor nego da su imali klasične izborne stožere i da nisu napravili to što su napravili. Uostalom, izborni stožeri koštaju, pa bi im se moglo dogoditi da se demaskiraju i da javnost vidi kako je car gol", rekao je Malović.

Podsjetio je kako je Kolakušić već za 13 sati najavio konferenciju za novinare, a on bi je, da je na mjestu urednika i novinara, ignorirao. "Jedno ozbiljno novinarstvo nakon ovoga bi ih ignoriralo, da se uvjere u posljedice", rekao je. Osim što nije imao klasični izborni stožer, Živi zid oštro se obrušio na medije optuživši ih da nisu pratili njihovu kampanju.

"Stožera nemamo niti nam treba. Poruka medijima: Kampanju nam niste pratili, niste dolazi na konferencije, ne zaslužujete biti ovdje! Kako vi nama, tako mi vama", rekao je čelnik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Tihomir Lukanić bio je još oštriji: "Ako je medijima važnije kakve trepavice ima predsjednica Republike od toga da je građanska inicijativa skupila više od 350.000 potpisa za referendum, onda Živi zid ima obvezu pružati ljudima istinite informacije, izgraditi svoje medije kroz društvene mreže i videokanale te ih obavještavati na ispravan način", izjavio je Lukanić.

Građani na biralištima, Arsen iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Pronašli smo "glasača godine". Dugogodišnji član HDZ-a otkrio je li na kraju izišao na izbore

Mislav Kolakušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Mislav Kolakušić otkrio planove: "Bit ću zastupnik u Europskom parlamentu, predsjednik Republike, premijer te ministar policije i pravosuđa"

Na ponašanje Živog zida i Kolakušića poprilično je oštro reagirala komunikologinja Gordana Vilović, koja smatra da je njihovo ponašanje nedopustivo.

"Oni su morali imati izborne stožere ili neko mjesto gdje bi ih novinari mogli tražiti izjavu. Često su tražili i dobivali pozornost, medijski su bili prisutni i morali su novinarima dati nešto zauzvrat. Radi se o čistom političkom egzibicionizmu i to je neprihvatljivo".

Ne misli da će im se ovakvo ponašanje obiti o glavu, već samo da je to nepristojno. Naročito oštra bila je prema Živom zidu.

"Oni su živopisni i to neće dugo trajati. Ušli su u politiku, ali neke stvari nisu naučili. Probali su pokazati drukčiji pristup, ali moraju znati kako funcioniraju političke stranke", kazala je.

Najljepši njemački most: Viseće čudo koje se nalazi 100 metara iznad ponora