Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost 19

Ususret požarnoj sezoni: U tri dalmatinske županije održana provjera spremnosti i koordiniranosti vatrogasaca, vojske i policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči početka ljetne protupožarne sezone jutros je u tri dalmatinske županije istodobno održana vježba "Sigurnost 19". Cilj joj je bio provjeriti spremnost i koordinaciju vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga.

U operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama pored Splita vježba se pratila putem snimki koje su s terena pristizale u realnom vremenu.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Kanader, ilustracija - 3 Ide sezona požara Jedna od najugroženijih županija traži kanader: Vatra se za čas proširi, a avion obično stiže tek za 2,5 sata

Potom je u obližnjoj vojarni Knez Trpimir održana pokazna vježba i predstavljanje nove opreme koja će pomoći u gašenju požara.

"Brend ove Vlade je sustav domovinske sigurnosti. Jedino kroz sustav mi se možemo nositi sa svim modernim ugrozama. I meni je drago da i ova vježba danas upravo pokazala združeno djelovanje vatrogasaca, hrvatske vojske, hrvatske policije, HGSS-a, i svih ostalih sastavnica sustava", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

"Imamo integraciju slike sa terena, znači sa kamera. Imamo ono što ste vidjeli prvi put u povijesti zajednički desant vatrogasnih i vojnih snaga, uvođenje desantnih brodova, minopolagača za prijevoz opreme", dodao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene