Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GENERALNE PROBE

FOTO Pogledajte kako izgleda Knin i kako teku pripreme prije sutrašnje proslave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kninu danas od ranog jutra traju pripreme za sutrašnje svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. godišnjice VRO Oluja.

U četvrtak ujutro održana je generalna proba polaganja vijenaca na Trgu Oluje u Kninu, zatim generalna proba na stadionu Dinara kao i generalna proba na tvrđavi uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Proslava u Kninu Plenković poslao poruku Srbiji: "Velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da se dovodi u pitanje obrambenost Domovinskog rata" Hrvatski vojnici u Kninu zbog priprema proslave 25. obljetnice Oluje - 1 Odgovorno i dostojanstveno Ponovno problemi? Neki na proslavu obljetnice Oluje planiraju doći u majicama s natpisom ZDS. Brigadir iz Knina svima poslao poruku

I centar grada se čisti i uređuje te postavljaju zadnji detalji.
Ovo petka u Kninu očekuje se bogati program koji će završiti navečer koncertima i vatrometom.
Proslava započine budnicom ulicama Knina u 6:30, nakon toga će od 8 sati građanima biti dostupan taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja, a od 8:30 očekuje se dolazak gostiju.

Polaganje vijenaca

Službeni dio programa počinje u 9 sati polaganjem vijenaca izaslanstava na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95. Sudionici nakon toga kreću put stadiona NK Dinara na kojem će se održati svečani dio.
U 9:40 na stadionu će biti prijavak Predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku, a za to vrijeme će se na tvrđavi podići državna zastava uz pjevanje himne. Sve se nastavlja zvonjavom crkvenih zvona, najavom plotuna, čitanjem povjesnice i imena svih poginulih branitelja u Oluji, kao i minutom šutnje.

Ove su godine predviđena četiri prigodna obraćanja u kojima će govoriti umirovljeni general pukovnik Mladen Markač, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Večer za koncerte i vatromet

Od 11 do 11:14 sati je program akrobatske grupe Krila oluje i prelet helikoptera MORH- a i MUP- a, a završetak svečanosti na nogometnom stadionu je predviđen u 11:15 minuta.
Sveta misa će se održavati u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta od 11:45 do 13 sati, predvodit će je šibenski biskup Tomislav Rogić.
Službeni završetak programa je u 14 sati nakon čega slijedi drugi dio programa koji je organizirao Grad Knin, u kojem će u 21 sat početi koncert Doris Dragović, potom vatromet i koncert grupe Opća opasnost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene