Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVI DETALJI SVEČANOSTI

Umjesto detalja o proslavi Oluje, sve je zanimala samo jedna stvar: Prvi put građani će ih vidjeti u akciji

Cijeli program ovogodišnjeg obilježavanja Oluje predstavljen je na tiskovnoj konferenciji, a uz Krila Oluje poletjet će i helikopteri Black Hawk.

Na konferenciji za medije u povodu svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja članovi Organizacijskog odbora predstavili su program središnje svečanosti, koja se održava 5. kolovoza u Kninu.

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina, i Sofija Preljvukić Uzbuđenja uoči oluje Gradonačelnik Knina pomirljivo: "Ja sam bio gore, nisam vidio nikakve daske..." Slika nije dostupna Program počinje u 8 ujutro Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu očekuju 100.000 ljudi

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić predstavio je program obilježavanja, naglasivši da ove godine napokon, nakon dugo vremena, imamo drugačije okolnosti jer nema epidemioloških mjera te ima više manevarskog prostora za obilježavanje.

"Program započinje u 6:30 budnicom na ulicama Knina, nakon čega slijedi službeni dio koji počinje polaganjem vijenaca izaslanstva na Trgu dr. Ante Starčevića. Nakon molitve kreće se prema stadionu NK Dinara na kojem će biti svečani dio od podizanja zastave, zvonjave kninskih zvona, himne...

Koncert Doris Dragović

U Kninu će govore održati premijer Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, predsjednik države Zoran Milanović i general Mladen Markač.

Cijeli dan slijedi niz događanja, a u večernjim satima u 21 sat održat će se koncert Doris Dragović, a nakon toga je spektakularni vatromet, a sve završava koncertom Opće opasnosti.

Nekić je naglasio da ove godine očekuju veliki broj posjetitelja.
Na konferenciji je pokazana i prigodna majica koja je osmišljena za sudionike obilježavanja svečanosti te su svi naglasili i pozvali na zajedništvo povodom obilježavanja Oluje, koja je neizmjerno važna za hrvatsku povijest.

Tko dolazi?

Državna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović naglasila je da su poduzete sve mjere i aktivnosti kako ne bi došlo do ugroze sigurnosti građana, te je pozvala sve građane na strpljenje te mirno i dostojanstveno obilježavanje Oluje.

General pukovnik Boris Šerić otkrio je da ove godine prvi puta građani će uz Krila Oluje vidjet i prelet helikoptera Black Hawk.

Detalji svečanosti ipak su pali u dugi plan jer sve je zanimalo tko na kraju od ministara dolazi na svečanosti nakon vijesti da je predsjednik Milanović pozvao ministre Banožića, Medveda i Božinovića na prijem uoči Oluje, no oni su odbili doći.

Na upit tko dolazi iz Ministarstva obrane, državni tajnik MORH-a Branko Hrg odgovorio je da će na tvrđavi biti predstavnik ministarstva.

Na upit novinara kako komentiraju da u lošem ozračju ulazimo u proslavu Oluje, svi sudionici konferencije naglasili su da su oni sve odluke oko proslave donijeli jednoglasno i u zajedništvu te da se treba usmjeriti prema proslavi, a sve drugo staviti u drugi plan i odati počast našim braniteljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene