Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATVOREN PROMET

FOTO/VIDEO "Zečji nasipi su naša stvarnost": Pogledajte kako je plima progutala šibensku rivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kiše koja pada od ponedjeljka kasno navečer do sredine utorka, poplavili su dijelovi Šibenika i druga mjesta duž Šibenske rivijere, a ponovno je najgore prošao stari dio grada Dolac, čiji se stanovnici godinama bore s poplavama za svake obilnije kiše i nevremena.

Zbog velike plime policija i ophodnja cesta zaustavili su promet u centru Šibenika.

Prema informacijama Centra 112 Šibensko-kninske županije, podigla se razina mora, koje je poplavilo šibensku rivu, a najgore je prošao stari dio grada Dolac.

Iz Županijskog centra 112 rekli su kako su imali nekoliko dojava te da se ništa se ne može učiniti, nego pričekati da se more povuče.

Dolčani su rekli kako su danas iz svojih uglavnom ugostiteljskih objekata te iz stanova sami ispumpavali vodu i postavljali tzv. zečje nasipe, a pod vodom su se našli novopodignuti zidovi te automobili koji su teže prolazili tim dijelom grada.

Pročitajte i ovo Poplavljene ulice u Rijeci OPASNO VRIJEME FOTO/VIDEO Olujno nevrijeme potopilo trgove i rive, digla se razina mora: Meteoalarm uključen za veći dio Hrvatske i u srijedu

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dubrovniku Intervencije u tijeku FOTO Snažno nevrijeme pogodilo Dubrovnik: Uklanjaju se stabla, vatrogasci imali pune ruke posla

Također su rekli kako poplave očekuju posljednja četiri dana te da su se dosad one događale uglavnom noću.

"Zečji nasipi su naša stvarnost", rekla je je jedna od stanovnica šibenskog Doca.

Osim Šibenika, zbog veće količine oborina, na području Šibensko-kninske županije poplavile su rive i obližnje prizemnice u Jezerima, gdje su na intervenciju izašli i članovi DVD-a iz Tisnoga. Poplavljene su i rive Zatona i Rogoznice.

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje i za srijedu moguće poplave riva zbog obilne kiše, te lokalno moguće bujične i urbane poplave. Očekivane količine oborina kreću se od 70 do 100 milimetara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene