Obavijesti Video Pretražite Navigacija
plenarno zasjedanje hbk-a

HBK o kanonizaciji Alojzija Stepinca: ''Mi smo tu kako bi papa Franjo možda promijenio mišljenje zbog nas vjernika''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskupi na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije nisu htjeli komentirati izostanak najviših državnih dužnosnika, kojih ove subote neće biti na Bleiburgu. Poručili su i da još nisu odlučili treba li komemoraciju preseliti u Hrvatsku.

Ove godine misu na Bleiburgu predvodit će ravnatelj Caritasa Fabijan Svalina.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti" Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece

Na upit Dnevnika Nove TV komentirali su i riječi pape Franje, koji je poručio da ima još dvojbi o proglašenju blaženog Alojzija Stepinca svetim i da se o tome mora savjetovati s patrijarhom srpske pravoslavne crkve.

''Sigurno da te riječi ne ostavljaju čovjeka nekako hladnim. Malo se čudimo takvom pitanju, ali prihvaćamo. To je njegovo mišljenje, a mi smo tu da danas-sutra on možda i promijeni mišljenje upravo na temelju našeg vjerničkog ponašanja'', kazao je Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene