Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna snaga

Pogledajte kako je pobješnjeli vjetar u Splitu iščupao veliko stablo bora i bacio ga na šleper u vožnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujna bura stvara velike probleme u prometu u Splitu i uz obalu.

Olujni udar bure bacio je stablo bora na šleper koji je vozio cestom. Policija je s vatrogascima na terenu, dobijaju brojne dojave o štetama na objektima i vozilima.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Sila koja je poharala Dalmaciju Jedan od najzanimljivijih meteoroloških fenomena ovih prostora: Kako nastaje bura i zbog čega je posebna? Orkanska bura u Postirama na Braču (Screenshot: Brač online) BRUTALNA SNAGA PRIRODE Nevjerojatni prizori s Brača: Pobješnjela bura uzburkala more, gusta vodena prašina gotovo sasvim "progutala" kuće

Iz splitske policije stiglo je upozorenje za sve građane koji se kreću Ulicom slobode i dijelom Mažuranićevog šetališta. Naime, uslijed jakog vjetra sa zgrade u Ulici slobode u Splitu, tzv. Doma mladih, odvajaju se i padaju veliki komadi lima. Policija upozorava građane da ne idu na navedenu lokaciju te da u prometu koriste druge cestovne pravce.

Splićani ne pamte buru poput ove koja je puhala u noći s petka na subotu. DHMZ postaja Split-Marjan zabilježila je u 3 sata prosjek udara bure od 33 m/s, što je oko 110 km/h. Najjači udari bili su puno jači i dosegnuli su 170 km/h. Nešto iza 4 sata u Splitu je zabilježen udar bure od 176 km/h (48,9 m/s) što je najveća poznata brzina vjetra uopće izmjerena u Splitu.

Snažna bura zadržat će se u priobalju tijekom cijelog dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene