Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga pravila

Kuščević: Provjera potpisa bit će transparentna, postupak će biti gotov za 45 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posao provjere potpisa dviju referendumskih inicijativa, Vlada, odnosno ministarstvo uprave, povjerilo je tvrtki APIS, koja je dobila 45 dana da provjeri valjanost prikupljenih potpisa, rekao je ministar uprave Lovro Kuščević na press konferenciji.

Radi se o potpisima, koje je prikupljala inicijativa Narod odlučuje u vezi promjene izbornog sustava, a drugu je pokrenula građanska inicijativa ‘Istina o Istanbulskoj’ koja se zalaže za to da Hrvatska odustane od primjene Istanbulske konvencije.

Pročitajte i ovo Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave (Foto: Dnevnik.hr) biografija Tko je Darko Nekić, čovjek koji bi mogao zamijeniti Kuščevića? U imovinskoj kartici prijavio i zavidnu kolekciju oružja Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) "To je dobar institut" Ministar Lovro Kuščević za Dnevnik Nove TV: "Ne želimo izbjegavati referendum, to može biti dobar korektiv nekoj politici"

Formirano je i sedmeročlano povjerenstvo koje će nadzirati cijeli proces, priopćio je ministar. Vrijednost posla je milijun kuna plus PDV. Onima koji su, kako je rekao ministar, zagađivali medijski prostor, ministar je poručio kako će cijeli proces provjere potpisa biti transparentan, napravljen u skladu sa zakonom, a da će podaci biti u potpunosti točni. "Propisana su stroga pravila za provjeru potpisa", siguran je ministar.

Napomenuo je i kako nije mogao udovoljiti svima koji su htjeli nadzirati provjeru potpisa, jer je takvih puno, a i ta mogućnost nije uvrštena u zakon, kazao je.

Kriteriji prema kojima će APIS provjeravati potpise je da ime i prezime odgovara OIB-u, da je svaki listić vlastoručno potpisan i da je osoba u registru birača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene