Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Namjerno odugovlače"

Narod odlučuje traži prebrojavanje potpisa, izrazili zabrinutost

Narod odlučuje traži prebrojavanje potpisa (Foto: dnevnik.hr)
Narod odlučuje traži prebrojavanje potpisa (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Narod odlučuje traži prebrojavanje potpisa (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Građanska inicijativa Narod odlučuje izrazila je zabrinutost jer Vlada još nije donijela odluku o prebrojavanju potpisa koje je inicijativa skupila za održavanje referenduma. Podsjećamo, referendumom žele promijeniti izborni sustav.

Smatraju da Vlada namjerno odugovlači i time krši demokratske procese, a traže i da potpise prebroji neutralno tijelo, odnosno DIP. Uputili su i apel europskim institucijama da upozore hrvatsku Vladu da ugrožavaju referendumski proces.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građanska inicijativa Narod odlučuje demantira Kuščevića, prijavili su volontere za kontrolu glasova Slika nije dostupna ''Koliko im je stalo do istine'' Kuščević: ''Narod odlučuje nije se prijavio za uvid u nevaljane potpise''

"Nekim neprimjerenim izjava predstavnika Vlade koji bi sada imali zadaću prebrojavanja potpisa. Nadamo se da će taj apel uroditi plodom i da će europske institucije i Vijeće Europe ukazati premijeru i Vladi da se krše principi referenduma", rekao je Darko Varnica iz građanske inicijative Narod odlučuje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene