Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Crni petak"

GI Istina o Istanbulskoj predala ustavnu tužbu kojom pobija zaključak Sabora o odbacivanju zahtjeva za raspisivanje referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je gotovo godinu dana od ratifikacije Istanbulske konvencije. Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj taj je dan nazvala crni petak.

Sudu su predali ustavnu tužbu kojom pobijaju zaključak Hrvatskog sabora, koji je odbacio zahtjev za raspisivanje referenduma. Sabor, tvrde, nije pitao mišljenje Ustavnog suda, a trebao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Žrtve jednako nezaštićene" SDP zgrožen postupanjem policije: "Premlaćivanje žene izjednačeno s kaznom za parkiranje" Slika nije dostupna Traže pravorijek Ustavnog suda Kuća ljudskih prava o referendumskim inicijativama: "Pitanja nisu u skladu sa standardima zaštite ljudskih prava"

Uvjeravaju kako se nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, a rodna ideologija počela se uvoditi u obrazovni sustav. Krenulo se, kažu, od vrtićke dobi.

"Djevojčici roditelji i tete u vrtiću ne bi smjeli govoriti 'ti si pametna djevojčica', nego 'ti si pametno dijete', dakle da se izražavaju u neutralnom rodu. Zatim da se zamijene curice i dečki, da se curice idu igrati s autićima, a dečki s lutkama", smatra Kristina Pavlović iz inicijative Istina o Istanbulskoj.

"Knjižnice grada Zagreba promoviraju  nove slikovnice, prije su to bile samo one dvije dugine obitelji, a sada su to dvije nove za koje se pozivaju djeca vrtićke dobi da dođu na čitanje tih slikovnica", dodaje.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene