Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Neizdrživa situacija

FOTO Prekipjelo im: Umjesto Koumanlca pokupili smeće s ulice i dva kamiona istresli nečelniku pred nosom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od dvadesetak građana Fažane u subotu je organizirala prosvjed ispred zgrade općine te je dovezla dva kamiona smeća koje su, umjesto općinskog Komunalca, prikupili na ulicama, zahtijevajući da se načelnik Radomir Korać (SDP) očituje gdje oni sami, o svom trošku, mogu to smeće zbrinuti.

U Fažani već mjesecima traju politička prepucavanja i zgražanje javnosti zbog smeća kojim je zatrpano to turističko mjesto na jugu Istre.

"Nitko od odgovornih o tome ne vodi računa. Sportska igrališta umjesto da ih koriste djeca i turisti, postala su nelegalna odlagališta otpada. Plaže su prljave, a Fažana, malo ribarsko mjesto nasuprot luksuznih Brijuna, ove je godine jedina dobila upozorenje nadležnih službi kako plaža nije za kupanje jer je zagađena i pretvorena u divlje smetlište, deponije koje lokalni Komunalac uopće ne kontrolira", poručili su nezadovoljni građani.

Lidija Udovički iz građanske inicijative "Novi vjetrovi Fažane" poručila je kako je situacija postala neizdrživa. "Svake godine Općina prikazuje da troši više od deset milijuna kuna na odvoz smeća i uređenja plaža, no pitamo se gdje se troše ti novci? Zahtijevamo već tjednima da nam se objasni gdje se troše ti novci i kome se to plaća? Načelnik nas, nažalost, ignorira. Zato smo bili prisiljeni sami nešto učiniti" poručila je.

Pročitajte i ovo Šuta u centru Zagreba Gradonačelnik u nezavidnoj situaciji U Zagrebu se gomila smeće, čovjek koji ima optužnicu jedini nudi njegov odvoz i to besplatno: "Zar vama ovo ne bi smetalo?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabilježio cijelu situaciju VIDEO Bacali smeće u rijeku: Mještanin natjerao supružnike iz Njemačke da se vrate i pokupe svoj otpad: ''Sram da vas bude''

Dodala je kako Fažana nema strategiju upravljanja otpadom, srednjoročne programe i godišnje provedbene planove upravljanja otpadom, a iz proračuna se na netransparentan način svake godine rashoduju milijunski iznosi za upravljanje otpadom, za čistoću, održavanje plaža te zaštitu životne sredine.

Uz prosvjednike, na mjestu događaja bili su samo novinari i nekoliko policajaca. Nije bilo ni direktora Komunalca Danijela Ferića ni načelnika Radomira Koraća.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene