Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestanak oborina

Koliko će trajati osvježenje: Nakon kiše dolazi sunce, ali ne i ljetne temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti će puhati umjeren i jak vjetar sa sjevera, a na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura.

Jutro će biti svježije, osobito na sjeverozapadu i u gorju. Tu će minimalna temperatura biti između 12 i 17 stupnjeva, na istoku malo viša, dok se na Jadranu očekuje uglavnom 18 do 23 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV - 1 Svjetski meteorološki dan Darijo Brzoja objasnio zašto ne smijemo zanemariti promjene: "Svijet i dalje treba našu pažnju kako bi ostao siguran"

Drugi dio dana nosi prestanak oborine, a na zapad zemlje i djelomično razvedravanje. Uz sjeverac i sjeveroistočnjak osjetno će osvježiti, pa će najviša dnevna temperatura biti između 19 i 22 stupnja.

U Slavoniji i Baranji zaostat će još nešto naoblake i do kraja dana moguće je i još malo kiše. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak te će također biti dosta svježije nego dosad. Temperatura se zapravo ovdje i neće previše mijenjati, pa će i danju biti oko 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu moguće već od jutra, ili nešto kasnije, a u gorju iza podneva, očekuje se prestanak kiše te razvedravanje. S gorske strane Velebita puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, s morske jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura na sjevernom Jadranu bit će oko 25 stupnjeva, dok će u gorju biti osjetno svježije, od 17 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će veći dio dana promjenjivo oblačno, s tendencijom smirivanja vremena počevši sa sjevera. No kiša ili pokoji pljusak praćen grmljavinom mogući su i poslijepodne, vjerojatnije južnije u regiji. Puhat će uglavnom bura, a temperatura će biti većinom između 27 i 30 stupnjeva.

Vrijeme će u drugoj polovici tjedna biti suho, sunčanije i toplije. Ujutro će od četvrtka mjestimice biti magle, a iako će dnevna temperatura rasti, noći i jutra bit će svježija nego dosad.

I na Jadranu će većinom biti sunčano, ali burno. U srijedu još može biti olujnih udara, poglavito na sjevernom Jadranu. U četvrtak će vjetar oslabjeti te će nastavak tjedna i moru donijeti malo toplije vrijeme nego u utorak.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene