Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JE LI TO BILO OKIDAČ

Što se događalo na zadarskom sudu tri dana prije krvavog pohoda šibenskog ubojice? "Smatrao je da je ponuda preniska"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol koji je danas u Vodicama i Šibeniku ubio četvero ljudi, prije tri dana upao je na Trgovački sud u Zadru na skupštinu vjerovnika.

Branko Koloper koji je u Šibeniku i Vodicama u subotu ubio četiri osobe pronađen je mrtav nakon što je najvjerojatnije počinio samoubojstvo. Među ubijenima je i stečajna upraviteljica Radojka Danek.

Portal 057info javlja kako je Koloper prije tri dana upao na Trgovački sud u Zadru na skupštinu vjerovnika, koju je vodila sutkinja Ardena Bajlo, nakon što je ona već počela.

"Konstatira se da je u 9,51 sati u sudnicu ušao Branko Koloper, raniji zastupnik po zakonu stečajnog dužnika i inače vjerovnik u ovom postupku", stoji u uvodnoj napomeni sutkinje Bajlo. Koloper je izrazio neslaganje s prodajom nekretnina koju je predložila stečajna upraviteljica, smatrajući da je ponuđena cijena preniska.

"Branko Koloper ne slaže se sa prijedlogom odnosno ponudom koju je iznijela stečajna upraviteljica smatrajući da je ponuda preniska, da je riječ o vrijednim pokretninama koje bi mogle postići vrijednost između 500.000 i 1.000.000 kuna. Predlaže zato da se svaki pojedini predmet procijeni i proda prikupljanjem ponuda bilo zbirno, bilo pojedinačno.

Stečajna upraviteljica navodi da je riječ o raznovrsnim pokretninama što iziskuje i procjenitelje iz raznih područja, da je u svrhu procjene svih pokretnina dobila ponudu koja bi koštala oko 20.000 kuna što joj se učinilo visokim troškom postupka, pa procjena pokretnina nije izvršena", navela je između ostalog u izvješću sutkinja Bajlo.

Prihvaćen je prijedlog da se procjena izvrši samo u odnosu na pokretnine koje služe proizvodnji pekarskih proizvoda te da se uredska oprema i računala prodaju na način da se prikupe pisane ponude stečajnoj upraviteljici te da se pri svakom novom pokušaju prodaje cijena snizi za 10%.

Koloper je naveo da prema njegovom mišljenju Ministarstvo financija koje ima razlučno pravo na pet nekretnina koje bi se trebalo prodavati ima neznatnu tražbinu prema stečajnom dužniku, s obzirom da se namirivalo prodajom 10 vozila koja su sva unovčena. Zato je predlažio i da se prije donošenja zaključka o prodaji utvrdi da li je Republika Hrvatska podmirena, što su vjerovnici prihvatili.

Skupština vjerovnika, koja je započela u 9:45, završila je 40 minuta kasnije, javlja portal 057info.

Ništa nije pokazivalo da će se ovaj slučaj tragično rasplesti.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama Koloper je u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Supružnici Danek i Šparada, prema neslužbenim informacijama,  ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper ima proizvodni pogon. Nakon što ih je ubio, navodno se odvezao do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene