Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CRNA PREDVIĐANJA

Jesu li opet pogriješili? Američki institut objavio nove dramatične procjene o broju umrlih za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona objavio je crne prognoze kretanja epidemije u Hrvatskoj. Procjenjuju da će do 1. siječnja iduće godine dnevni broj umrlih doseći 50.

Institut svoje projekcije bazira na podacima WHO-a i mijenja ih sukladno epidemiološkoj situaciji. U jeku prvog vala epidemije IMHE je predviđao da ćemo do kraja ljeta imati 600 umrlih. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty Images) Istraživanje Smanjena skrb za trudnice: Prije je pratnju na porođaju imalo 62 posto žena, a u vrijeme pandemije 21 posto Slika nije dostupna anketa o psihičkim posljedicama Covidovih 13 traže odgovor na pitanje ''Kako smo svi mi?'': Napravite inventuru svojih osjećaja u pandemiji

Institut predviđa da će do 1. siječnja 2021. godine u Hrvatskoj broj umrlih u jednom danu iznositi 52, dok će broj ukupno umrlih na taj datum biti 1.267. 

Trenutni broj umrlih u Hrvatskoj je 194, dok IMHE predviđa kako će ih do 1. listopada biti 225.

Također predviđaju kako će nam do 1. siječnja trebati najmanje 1.989 bolničkih kreveta za oboljele i 493 respiratora.

Navedene brojke su scenariji koji izuzimaju nošenje maski. Uz uvjet da Hrvati nose zaštitne maske predviđa se 0.09 smrti dnevno na dan 01. siječnja 2021. te ukupno 231 smrtni slučaj. 

U lipnju su pak objavili procjenu prema kojoj će do 1. listopada u Hrvatskoj biti 1.498 umrlih od koronavirusa. Srećom i u toj su procjeni debelo pogriješili.

Detalje pogledajte OVDJE. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene