Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaštita ranjivih skupina

Nacionalni stožer donio nove odluke: Jedna se odnosi na cijelu Hrvatsku, druga samo na jednu županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije nove odluke o epidemiološkim mjerama. Odluke se odnose na Krapinsko-zagorsku županiju te na pojačanu kontrolu u sustavu socijalne skrbi.

Na prijedlog Stožera Krapinsko-zagorske županije Stožer je donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije u trajanju od 15 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze"

Prema toj odluci zabranjen je izlazak korisnicima domova za starije i nemoćne, osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, osim ako taj izlazak nije iz medicinskih razloga te se preporiča pružateljima takvih usluga da ne idu na stručne skupove, kongrese, simpozije i slično. Preporuča se i umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja niti sudjeluju u većim okupljanjima.

Druga odluka koju je donio Stožer potaknuta je prijedlozima županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina. Ponovno se angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene