Obavijesti Video Pretražite Navigacija
namještali poslove

Europski tužitelj opet u akciji: Trojica uhićena u Hrvatskoj zbog primanja i davanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su osobe uhićene u četvrtak u Hrvatskoj zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi s korištenjem fondova EU-a.

U četvrtak su u Hrvatskoj tri osobe uhićene. Osumnjičene su za primanje i davanje mita u vezi s korištenjem fondova EU-a.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Afera Geodezija Malenica: ''Kövesi je poslala pismo, u njemu jedno ne spominje'' Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Hina neslužbeno doznaje da je riječ o bivšem gradskom vijećniku i varaždinskom poduzetniku Robertu Gotiću te bivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke Varkom Željku Buniću, također u jednom trenutku vijećniku s nezavisne liste Ivana Čehoka.



Tijekom jutra policija je pretraživala domove osumnjičenih zbog sumnje u zlouporabe na štetu EU-a zbog namještanja natječaja oko pročistača.

Provode dokazne radnje

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s PNUSKOK-om, trenutačno provodi hitne dokazne radnje.

Tri osobe osumnjičene su za primanje i davanje mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu.

Projekt vrijedan 23,7 milijuna eura

Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova procijenjena je na 178.000.000 kuna (23,7 milijuna eura).

Varaždinska policija javlja da su kriminalističkom istragom obuhvaćene tri osobe s područja Varaždinske županije, a dokazne radnje provode se na području više policijskih uprava - zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, a tada će biti poznati i detalji slučaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene