Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna prometna nesreća

VIDEO U bolnice prevezeni deseci Poljaka iz autobusa smrti, Beroš: "19 je teško ozlijeđenih, dio ih se bori za život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa u subotu je život izgubilo 12 osoba, 19 je teže, a 13 lakše ozlijeđeno, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je došao u varaždinsku bolnicu obići ozlijeđene.

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti A4 području Varaždinske županije, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Pročitajte i ovo Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto Prometna nesreća, ilustracija nedaleko Knina Policija objavila detalje teške nesreće: Kod Knina poginuo vozač

12 putnika, poljskih državljana, poginulo je u prometnoj nesreći, a deseci su prevezeni u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

Ministar zdravstva Vili Beroš navodi da je ova prometna nesreća rezultat ekstremnog prometa na našim cestama te da je reakcija žurnih službi bila na visini.

"Na licu mjesta je prva hitna pomoć došla iz Novog Marofa u roku od 13 minuta", rekao je Beroš.

"Ozlijeđena su 33 putnika, u međuvremenu tijekom obrade u KBC-u Zagreb je jedna osoba preminula. Preminulih je 12, ozlijeđenih je 32. 19 je teško ozlijeđenih, 13 lakše", dodao je.

U varaždinskoj bolnici je smješteno 11 ozlijeđenih, pet je teže ozlijeđeno na Odjelu intenzivne njege, a šest je lakše ozlijeđenih putnika koji su na odjelima, navodi.

U Čakovcu su dvije bolesnice smještene, one su lakše ozlijeđene.

Brojne operacije

"U KBC-u Zagreb, Rebro, je šestero ozlijeđenih s teškim ozljedama. Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentica je na operaciji koja još traje i trajat će dugo jer se radi o višestrukim ozljedama sa stanjem životne ugroze", dodaje.

"Na Traumatologiji i bolnici Sestre milosrdnice nalazi se osam bolesnika, četvero ih je u Jedinici intenzivnog liječenja. Dvoje je u operacijskoj sali, dvoje je još u obradi. U Dubravi su šestero teško ozlijeđenih, na operaciji su dvoje", dodao je Beroš.

"Radimo sve moguće kako bi zbrinuli sve ozlijeđene putnike. Oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo zajedno obići njihove građane", dodao je.

Beroš navodi kako su ovo trenutni podaci te da su promjene u brojkama ozlijeđenih i težini njihovih ozljeda mogući tijekom dana.

Na terenu i poljski policajci

Navodi i kako su poljski policajci na terenu.

"Zanimaju ih sve okolnosti i naši policajci će ih izvjestiti o svim okolnostima, očevid je još uvijek u tijeku", rekao je Beroš.

"Imamo dosta iskustava s ovakvim slučajevima, sve je već dignuto i organizirano", zaključio je Beroš.

U Hrvatsku oko 15 sati dolazi poljski ministar zdravstva koji će obići bolnice s ozlijeđenim Poljacima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je rekao da se dogodila strašna prometna nesreća te da su informaciju o njoj dobili od poljske državljanke iz autobusa.

32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Autobus je krenuo iz mjesta u blizini Varšave, radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene