Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Čalincu kod Varaždina

Bizarna nesreća: Pijan i sa zabranom vožnje, automobilom usmrtio biciklista koji je ležao na kolniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić sa 2,23 promila alkohola u krvi i sa zabranom vožnje naletio je u utorak navečer u Čalincu osobnim automobilom na 34-godišnjeg biciklista koji je ležao na kolniku i usmrtio ga, izvijestila je u srijedu varaždinska Policijska uprava.

Nesreća se dogodila oko 21:30 na županijskoj cesti u Čalincu kada je mladić (26) upravljao osobnim vozilom, za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima B kategorije, iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede. Uslijed utjecaja alkohola od 2,23 g/kg te neprilagođene brzine prednjim dijelom i podvozjem vozila naletio je na 34-godišnjaka koji je u tom trenutku ležao na kolniku i bicikl koji je bio pokraj njega, navela je policija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Tridesetčetverogodišnjak je umro na mjestu nesreće, a smrt je konstatirao liječnik Hitne medicinske pomoći. Općinski državni odvjetnik u Varaždinu odredio je obdukciju preminulog te obavio očevid zajedno s policijskim službenicima.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Za vrijeme trajanja očevida, do 1:15, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za promet. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene