Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan zločin u Trilju

Ne smije joj prići na sto metara, uhoditi je ili uznemiravati: Mjere opreza za dječaka koji je pokušao ubiti majku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Određene su mjere opreza maloljetniku koji je pokušao ubiti svoju majku, javlja splitsko Županijsko državno odvjetništvo.

Nakon ispitivanja maloljetnika sudac istrage za mladež Županijskog suda u Splitu donio je rješenje o određivanju mjera opreza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teško je ozlijeđena Djevojka (23) nožem nasrnula na majku: Optužena za pokušaj ubojstva Hitna pomoć, ilustracija Policija dovršila istragu Krvavi obračun u centru Zagreba: Mladiću prišao sleđa i izbo ga nožem, sada je uhvaćen

14-godišnjaku se zabranjuje približavanje majci, koju je izbo nožem, i to na udaljenosti od sto metara, uspostavljanje i održavanje bilo kakve veze s njom te uhođenje ili uznemiravanje majke.

Maloljetniku je određena mjera opreza udaljenja iz kuće gdje je živio s majkom sve do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

"Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka prema maloljetniku zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona", stoji u priopćenju.

Županijskom sudu u Splitu podnesen je prijedlog da se donese odluka kojom bi se maloljetnika privremeno smjestilo u ustanovu socijalne skrbi za vrijeme trajanja postupka.

Zadobila teške tjelesne ozljede

Podsjetimo, 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole u Trilju nožem je napao i ozlijedio svoju majku. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je prevezena u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći i zadržana je na bolničkom liječenju.

Tijekom obrade obavljen je i očevid na automobilu majke, u kojem je na sjedištu vozača ostalo tragova krvi i njezine kose. Po tim je tragovima 14-godišnjak majku prvo ubo nožem sa zadnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći izaći iz automobila, no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene