Donald Trump postao je u petak 45. predsjednik SAD-a i u inauguralnom govoru obećao zaustaviti "mrcvarenje Amerike" misleći na zatvaranje tvornica i rašireni kriminal.


Američki predsjednik Donald Trump je u petak u svom inauguracijskom govoru kazao da će vratiti vlast narodu i zajedno s njime odrediti smjer Amerike i svijeta u godinama koje dolaze, poručujući da će mu na prvom mjestu uvijek biti Amerika.

Vezani članci Donald i Melania Trump u bazi Andrews - 2 Donald Trump i Melania napustili Bijelu kuću: "Ova obitelj je nevjerojatno naporno radila za vas" Gordan Akrap - 3 Stručnjak za sigurnost za Dnevnik Nove TV o stanju uoči Bidenove inauguracije: "Amerika je ovako bila podijeljena u vremenima prije Građanskog rata"

Zahvalivši dosadašnjem predsjedniku Baracku Obami i prvoj dami Michelle na njihovoj pomoći u razdoblju tranzicije, kazao je dajučerašnja svečanost ima "vrlo posebno značenje".

"Ne događa se samo prijenos vlasti s jedne administracije na drugu, ili s jedne stranke na drugu, mi selimo moć iz Washingtona i predajemo je ponovo vama, narodu", rekao je Trump i obećao da će mu Amerika biti na prvom mjestu te će svaka donesena odluka biti na korist američkih radnika i obitelji. (Hina)