Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Braća s posljednjom kartom u rukama

Facebook uskoro na Vrhovnom sudu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cameron i Tyler Winklevoss, zajedno s partnerom Divyaom Narendraom, imaju posljednju kartu za igru u svojoj pravnoj bitci s Facebookom.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Citati za povijest Sudačka mudrost: 'Ne dozvolite da vas naoružana majka pronađe u ormaru svoje kćeri'

Odvjetnici blizanaca jučer su izjavili kako namjeravaju podnijeti tužbu Vrhovnom sudu SAD-a, tražeći Vrhovni sud da čuje njihov iskaz protiv osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, piše cnet.

Tužba se temelji na tvrdnji kako su Winklevossovi i Narendra potpisali s najvećom svjetskom društvenom mrežom 2008. godine, nakon čega je Zuckerberg ukrao njihovu ideju za društvenu mrežu nazvanu ConnectU. Tada su dobili 65 milijuna dolara od Facebooka i Zuckerberga kako bi odustali od svih daljnjih sporova protiv njih.

Nakon što je nagodba postignuta, braća Winklevoss i Narendra izjavili su kako je odluka o isplati od 65 milijuna dolara donesena na temelju procjene Facebooka, koju Winklevossovi i Narendra smatraju netočnom. Facebook, koji sada vrijedi više od 50 milijuna dolara, demantirao je tvrdnje, rekavši kako su Winklevossovi i Narendra dobili pošteni udio.

Prošli mjesec, sudac Alex Kozinski poništio je Winklevossov slučaj, rekavši kako je nagodba postignuta 2008. godina još uvijek obvezujuća.
‘Winklevossovi nisu prve stranke koje je nadmašio natjecatelj, te sada sudski žele postići ono što nisu bili u mogućnosti postići na tržištu,’ napisao je glavni sudac u presudi.

Winklevossov vodeći žalbeni odvjetnik, Jerome B. Falk Jr., najavio je žalbu Vrhovnom sudu, napominjući kako očito dolazi do razilaženja u odlukama Devetog okruga Američkog Suda s odlukama drugih federalnih sudova. Falk je nadodao kako njegovi klijenti vjeruju kako su bili ‘ prevareni pri sklapanju sporazuma o spomenutoj nagodbi.’

'Nagodba bi se trebala temeljiti na poštenju, a sudovi su odbili poništiti nagodbu dobivenu lažnim sredstvima', rekao je Falk. Falk se nada kako će žalba upućena Vrhovnom sudu ispraviti štetu nanesenu njegovim strankama.

Vrijeme će pokazati, hoće li slučaj biti ponovno otvoren. Naime, Vrhovni sud mora odlučiti dali će uopće čuti slučaj. Odluči li sud da slučaj neće čuti, Winklevossovi i Narendra biti će prisiljeni da krenu dalje - za što sudac Kozinski smatra da je već trebalo biti učinjeno.
'U nekom trenutku, parnica mora doći do kraja', rekao je sudac presjedajući prošli mjesec. 'Ta je točka sada postignuta.'

Facebook nije odmah odgovorio na CNET-ov zahtjev za komentar.

>>Inspirirani Facebookom: Nazvali kćer 'Like'

>>Mladić poginuo izvodeći popularnu foru s Facebooka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene