Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje rekorda

VIDEO: Tajlanđanke vrištale do iznemoglosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrištanje iz petnih žila bila je najpoželjnija radnja u Pattayi, 150 kilometara udaljenoj Bangkoka, glavnog grada Tajlanda. Šezdeset sudionika finalista dalo je sve od sebe da njihov vrisak bude što bolji.

Najbolji je ipak bio 33-godišnji ruski poslovni čovjek koji je jačinom glasa nadvikao ostale natjecatelje. Rus Sergey Savelyev iz Astrakhana, bio je jedan od 60 vrištača koji su dospjeli u finale natjecanja u vrištanju. Svaki je natjecatelj na pozornici ispred gledatelja u nekoliko sekundi morao dokazati koliko glasno i energično može vrištati s ciljem rušenja svjetskog rekorda. Glasnoća svakog vriska mjerena je na posebnom uređaju. Rezultat decibela mogao se vidjeti odmah na ekranu koji se nalazio na pozornici iza natjecatelja.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju"

Sergeyev vrisak bio je 116,8 decibela, najviše od svih ostalih sudionika. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se sruši svjetski rekord u toj disciplini. 'Ni mi nismo mogli srušiti rekord u ovom natjecanju. Ali i dalje ćemo pokušavati naći najglasnijeg vrištača. Svake ćemo godine organizirati ovaj događaj dok ne postignemo naš cilj', rekao je Somporn Narksuetrong, organizator natjecanja. Najglasniji vrištač, prema Guinnessovoj knjizi rekorda je Britanac Jill Drake, čiji je vrisak bio 129 decibela 2000. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene