Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavlja bez teksta

VIDEO Rapsodija prirode i svemira kakvu još niste vidjeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubav prema fotografiji i jedinstven otok s još posebnijim pogledom u nebo, rezultirali su time-lapse videom koji jednostavno oduzima dah.

'Island In The Sky' (Otok na nebu) djelo je austrijskog fotografa Christopha Malina, koji je video napravio na otoku La Palma, koji je dio Kanarskog otočja zapadno od obale Afričkog kontinenta.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska" Slika nije dostupna Čudesa na noćnom nebu Astronomi snimili auroru u obliku koze

>> Astronomi snimili auroru u obliku koze

Na rubu velikog kratera vulkana tog otoka, smjestio se opservatorij Roque de los Muchachos, čiji su teleskopi jedni od najjačih u svijetu. Uz to, pogled u noćno nebo s tog otoka nevjerojatno je čist i dolazi uz možda i najbolje atmosferske i druge uvjete na Sjevernoj Zemljinoj polutki, prenosi Wired.

Malin je na projektu iz kojeg je stvorio ovaj video radio više od godinu i pol dana, kampirajući po otoku, kako bi uhvatio najbolje moguće kadrove otoka, oblaka, vremena općenito te noćnog neba. osim toga, s otokom i njegovim ljepotama upoznao se i biciklirajući po njemu. Nije ga omelo niti loše vrijeme, kao niti činjenica da mu je i oprema znala zakazati, odnosno pokvariti se.

Ukupno je uslikao preko jednog terabajta fotografija, a rezultat koji je dobio odabirom najboljih, više je nego vrijedan da mu se posveti par minuta vremena. Stoga, udobno se naslonite, povećajte prikaz videa na cijeli zaslon i uživajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene