Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

O(t)pustite prirodne mirise

OVO o tuširanju sigurno niste znali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebamo li se, u ime zdravlja, prestati tuširati svaki dan i jednostavno (o)pustiti da malo smrdimo?

Zima je vrijeme kada nam je nam je koža osjetljivija; više se suši, javlja se svrbež, a ponekad i teža stanja kao što su dermatitis i ekcemi. U kombinaciji sa čestim tuširanjem, osobito vrućom vodom koja zimi tako godi, koža može pretrpjeti znatna oštećenja.

Liječnici kažu da nije toliko bitno koliko se tuširamo, već kako se tuširamo, odnosno kupamo.

'Ne trebamo sapunati cijelo tijelo već samo određene, potencijalno 'smrdljive' dijelove; pazuhe, prepone, stopala... Ljudi ne razumiju da se njihova koža čisti sama, a sapunom i sredstvima za tuširanje narušavamo taj prirodni balans, odnosno uklanjamo ulja i isušujemo kožu', pojasnio je dr. Casey Carlos, sa Medicinskog sveučilišta u San Diegu a prenosi Today.

Također, ne bi se trebalo tuširati vrućom vodom nego mlakom, a nakon kupanja na kožu bi trebalo nanijeti mlijeko ili losion.

Pročitajte i ovo Spašavanje u Španjolskoj južna Španjolska Pomahnitala koza napala planinarke: Žena pala 20 metara u provaliju, druga se onesvijestila Slika nije dostupna Neočekivani saveznik Aktivirala seriju eksplozija: Ukrajinska koza pospremila u bolnicu desetke ruskih vojnika

VIDEO Uspio je skinuti 90 kilograma, ali ...

Za suhu kožu su, kažu stručnjaci, kupke bolje od tuširanja jer koža upije više vlage. Studije su pokazale i da se djeca te starije osobe trebaju rjeđe kupati jer je dječja koža osjetljiva dok je kod starijih više suha.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene