Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivana paralela

Twitter: Obama na debati bio poput Georgea Costanze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz komentatora na Twitteru Obamin je loš nastup u debati usporedio s jednom scenom iz Seinfelda u kojoj se George izvrsnog odgovora sjetio tek satima kasnije.

Sjećate li se on scene iz Seinfelda kada je nekakav Reilly legendarnom Georgeu Costanzi, koji je došao na sastanak jedući morske račiće, rekao 'Hej George, zvali su iz oceana, ostali su bez račića'? Uslijedile su salve smijeha ostalih sudionika sastanka, a George je crven od smijeha sve odšutio. Nedugo je zatim dobio slom živaca kada se sjetio dobre 'protufore' kojom je Reillyju mogao uzvratiti. Ali nije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vratio se u Washington Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> Obama uzvraća udarac: To nije bio pravi Mitt Romney!

E baš tu scenu su na umu imali neki komentatori na Twitteru nakon što je republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney gotovo pa obrisao pod Barackom Obamom u prvoj predsjedničkoj debati održanoj u Denveru.

Šibao je rečenicu za rečenicom na koje pomalo izgubljeni i zbunjeni Obama nije imao adekvatnih odgovora.

'Rekli ste da se dobivaju porezne olakšice za otvaranje novih tvornica u inozemstvu. Gledajte, ja sam u poslovnom svijetu proveo 25 godina i nemam pojma o čemu govorite. Ne znam, možda bih trebao naći novog računovođu', rekao je u debati Romney nijemom Obami.

Tek 14 sati kasnije, na jednom predizbornom skupu, još uvijek aktualni predsjednik SAD-a dosjetio se sjajnog odgovora na ključnu Romneyevu primjedbu.

'Čovjek koji je govorio sinoć kaže da pojma nema kako postoje zakoni koji potiču iseljavanje naše industrije. Kaže da nikad nije čuo za to, da pojma nema o poreznim olakšicama i da, ako je to istina, možda treba novog računovođu. Sada znamo da to nije bio pravi Mitt Romney, jer pravi Mitt Romney juri ovom zemljom posljednjih godinu dana obećavajući pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist najbogatijih', rekao je Obama, baš poput Georgea, 14 sati prekasno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene