Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neonska umjetnost

INTERAKTIVNA KARTA: Ovdje je sve što trebate znati o vjetrovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova interaktivna karta vjetrova vizualizira njihovo strujanje na Zemlji i daje konkretne podatke o brzini vjetrova u bilo kojem kutku Zemljine kugle.

Ono što ovu interaktivnu kartu, Earth Wind, čini zanimljivijom od uobičajenih meteoroloških prikaza vremena jest da ju gotovo možete doživjeti kao neonsku umjetnost strujanja vjetrova.

Pročitajte i ovo Karta hrvatskog podmorja Mapiranje Jadrana U moru kraj hrvatskih otoka otkrivene nepoznate strukture: "Nevjerojatne su i ne znamo kako su nastale" More - 2 Važan korak Izradili najdetaljniju kartu morskog dna Jadrana! No, tu ne namjeravaju stati

Dakako, na karti je moguće i locirati Hrvatsku te dobiti podatke u realnome vremenu o strujanju vjetrova, odnosno njihovoj brzini. Tako smo i sami pokušali provjeriti te podatke i uočili kako se trenutno radilo o vrlo slabim vjetrovima, brzine 4km/h koji su bili označeni blagom, gotovo nevidljivom zelenom bojom. 

Za ovu realizaciju projekta zaslužan je američki programer Cameron Beccario.

Osim što preuzima podatke iz Svjetskog meteorološkog sustava i ažurira ih svaka 3 sata, ova karta omogućuje korisnicima interakciju s istom i imaju uvid u sve informacije o strujanjima vjetrova na Zemlji i to na jednome mjestu, prenosi The Verge

Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Jednostavnim klikom moguće je pomicati Zemlju i okretati ju, a potrebno je tek nekoliko trenutaka za dobivanje informacija koje se ispisuju u lijevom donjem kutu.

Slabiji vjetrovi označeni su zelenom bojom, dok su oni jači označeni žutom. Oni najsnažniji vjetrovi su, logično, označeni crvenom bojom.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene