Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez na cestama

Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje se nastavljaju suhi i uglavnom sunčani dani, pogotovo na Jadranu gdje će temperature sutra biti gotovo 20 stupnjeva.

Ni po čemu se ne bi moglo reći da nam se približava zima, jedino će jutarnje temperature u unutrašnjosti biti koji stupanj ispod nule.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Što se vremena tiče, današnji će dan proteći kao i prethodnih nekoliko dana. Vrijeme je i dalje određeno poljem jako visokog tlaka zraka, odnosno anticiklone koja će još neko vrijeme blokirati prodor vlažnog i hladnog zraka sa sjevera.

Jutro će biti uglavnom sunčano, samo ponegdje u kopnenim krajevima s jutarnjom maglom. To pogotovo vrijedi za Jadran gdje će biti i toplije - jutarnja temperatura penjat će se do 10 stupnjeva. U unutrašnjosti temperature ipak u minusu, ali neće biti previše hladno.

I poslijepodne u kontinentalnom dijelu zemlje ostaje uglavnom sunčano uz malu ili eventualno umjerenu naoblaku. Puhat će slab vjetar, a temperatura također vrlo slična kao i jučer- od 3 do najviše 8 stupnjeva.

I u ostatku zemlje opet većinom sunčano poslijepodne. Na Jadranu će puhat slab sjeverozapadnjak, umjeren samo na otvorenom moru, a temperature do 7 u gorju.

I u Dalmaciji će biti vrlo slično vrijeme - sunčano ili vedro, temperature će se popeti do čak 18 stupnjeva - dakle bit će još malo toplije, a puhat će umjerena tramontana.

Loši uvjeti na cestama

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog radova je zatvorena dionica autoceste A7 između čvorova Hreljin i Šmrika.

Državna cesta D512 Makarska-Ravča zatvorena je za sav promet od 8 do 17 sati kroz naselje Gornje Igrane, a obilazak je kroz tunel Sveti Ilija.

Zbog razminiranja svakodnevno je zatvorena državna cesta D422 na dionici Zračne luke Zemunik od 8 do 16 sati. Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok.

Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene