Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Režu prste - doslovce

Groteskan trend u plastičnoj kirurgiji: Žele biti poput Pepeljuge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim grudi, trbuha, nosa, brade, usana i još koječega, žene su su počele podvrgavati estetskim zahvatima i kako bi popravile - stopala.

Neobičan trend pojavio se u estetskoj kirurgiji - žene traže smanjivanje i preoblikovanje stopala zbog čega je i dobila ime 'Pepeljugina operacija'.

Pročitajte i ovo Ilustracija kao u bajci Traži se Pepeljuga! Postolar ispred radionice našao cipele, popravio ih i objavio na Facebooku, a onda je krenula lavina Ilustracija Neobično objašnjenje Gost hotela probudio se usred noći i ostao u šoku: "Menadžer mi je sisao nožne prste!"

Ovakva operacija obično uključuje skraćivanje ili produljivanje nožnih prstiju, uklanjanje dijelova stopala ili njihovo popunjavanje injekcijama masnog tkiva, no nađe se tu i mijenjanje oblika nokta, 'liposukcija' prstiju te operacije deformacija pete uzrokovanih nošenjem visokih potpetica, piše MedicalDaily.

Zbog pornića upeterostručen broj estetskih operacija spolnih organa

Pacijentice često dolaze i s željom da im se potpuno promijeni oblik stopala kako bi im skupocjene dizajnerske cipele bolje pristajale.

Ipak, liječnici specijalizirano za stopala, podijatri i ortopedi izrazili su zabrinutost ovakvim trendom. 'Pacijenti koji se podvrgavaju ovakvim operacijama misle kako će nakon 20-minutne operacije moći nositi atraktivnije cipele, a u stvari riskiraju 20 i više godina iznimne boli', kaže američki liječnik Rock Positano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene